ABD'de ümit veren araştırma! Şifa elma kabuğunda olabilir

Elma kabuğunda bulunan bir kimyasalın, sinir sistemi hastalığı olan multipl skleroz (MS) hastalığının tedavisinde kullanılabileceği keşfedildi.

Son Güncelleme:

Elma kabuğuna mumsu bir parlaklık veren kimyasal bileşiğin MS hastalığının yıkıcı etkilerine karşı üretilecek olan ilaçta baş rolü oynadığı açıklandı. ABD'deki Thomas Jefferson Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, elma kabuğundaki kimyasalın faydalarını ortaya çıkardı.

Felçli fareler üzerinde yapılan deneyde, elma kabuğunda bulunan ursolik asit verilen hayvanların tekrar yürüyebildiği ortaya çıktı.

Araştırmacılar bunun henüz kesin bir tedavi olmadığını ancak MS hastalarının hayat kalitelerini yükselteceğini düşündüklerini söylüyor.

Thomas Jefferson Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ilacın felçli fareleri iyileştirdiğini, ancak bu durumun insanlarda, tekerlekli sandalye yerine koltuk değnekleriyle yürüyebilme seviyesine eşdeğer olduğunu söylüyor.

Mevcut ilaçların aksine, ursolik asit hem bağışıklık sistemini düzeltiyor hem de vücut hasarını onarıyor.

Araştırmacılar buldukları bileşiği en kısa zamanda insanlar üzerinde de denemeyi hedefliyor.


MS HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Multipl Skleroz (MS), beyin ve omuriliğin oluşturduğu merkezi sinir sisteminin etkilendiği, en çok genç yetişkinlerde görülen kronik bir sinir sistemi hastalığıdır. En sık görülen MS belirtileri şöyle:

Kas fonksiyon bozuklukları, katılık, titreme

İdrar kaçırma

Kabızlık

Cinsel sorunlar

Dengesizlik, baş dönmesi

Güçsüzlük

Yorgunluk

Karıncalanma, uyuşukluk, ağrı

Görme bozuklukları, bir gözde görme kaybı, bulanık veya çift görme

Sonraki Haber