Her şey yolunda giderse Bitcoin o tarihte 30 bin doları görebilir

Bitcoin kafaları karıştırmış durumda. Büyük düşüşün ardından toparlayan ve 24 bin dolar seviyesinde ileri geri hareketler yapan Bitcoin'in 30 bin dolara ulaşacağını düşünen uzmanlar çoğunlukta ancak aksini düşünenler de var.

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız

Bitcoin (BTC) büyük çöküşün ardından toparlandıktan sonra ne yöne gideceğine karar verememiş gibi görünüyor, 30 bin doların geçilmesi kritik ve sembolik bir öneme sahip.

Farklı analistlerin yaptığı yorumlar da kararsızlığın izlerini taşıyor. FXStreet analistlerinden Flip Liam’a göre, küresel belirsizlik devam ederken, makro ekonomik şartlar Bitcoin fiyatını belirleme de hala büyük etkiye sahip. Ancak, kısa vadede BTC fiyatına ivme kazandıracak birkaç faktör var. Şu anda en büyük katalizör, ABD’deki enflasyonun düşmeye başlaması. ABD’de haziran ayında zirve yapan enflasyon, Temmuz ayında hız kesti. Ülkede enflasyon, Temmuz ayında ekonomistlerin beklentilerinin altında kalarak yüzde 8,5 oldu. Analiste göre, yüksek enflasyon kira, gıda ve enerji fiyatlarını yeni zirvelere çıkarırken, ABD’lilerin kripto paralara yatırımlarını da etkiledi. Enflasyona meydana gelen düşmeyle, daha fazla yatırımcı tekrar piyasaya dönebilir. Birinci hedefini enflasyonla mücadele olarak tanımlayan FED’in ise para politikasında ve faiz artışlarında geri adım atması muhtemel.

Kaynak: Diğer