Citroen hata nedeniyle binlerce aracı geri çağırdı

Citroen, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da satılan C3 ve DS3 modellerinin belirli örneklerini hatalı hava yastıkları nedeniyle toplu olarak geri çağırdı.

Son Güncelleme:

Le Figaro gazetesinin haberine göre tedbir, yalnızca Fransa'da 247 bin olmak üzere toplam 605 bin 777 otomobili ilgilendiriyor. Otomobillerin 181 bin 764’ü C3 ve 65 bin 049 DS3.

Fransız otomobil üreticisi, söz konusu araçların hatalı hava yastıklarıyla donatılmış olabileceğini açıkladı.

Geri çağırmadan etkilenen araçların sahipleri, firmadan araçlarını kullanmayı "derhal" bırakmalarını isteyen bir mektup aldı. Bir Citroën sözcüsü, "Müşterilerimizin güvenliği bizim önceliğimizdir. Bu arada, müşterilerimiz için mobilite çözümleri sunuyoruz” dedi.

ESKİ NESİL MODELLER

Potansiyel olarak tehlikeli olan bu modeller günümüzde artık üretilmiyor. Grubun fabrikalarında C3 için 2009 ile 2017 yılları arasında ve DS3 için 2009 ile 2019 yılları arasında üretildi. Etkilenen araç sahiplerinin Citroën bayilerine başvurması gerekiyor.

Şirket, yolcular risk altında olduğu için bu kadar çok aracı geri çağırıyor. Hava yastıklarında kullanılan itici gaz, zaman, ısı ve nem ile bozulmaya meyillidir. Bir kaza durumunda ve hava yastıkları şiştiğinde, çok fazla güçle açılabilir ve aracın yolcularını yaralayabilir.

Sonraki Haber