Semiha Yankı'dan herkesi ağlatan paylaşım

Ünlü şarkıcı Semiha Yankı kaybettiği iki kardeşinin ardından herkesi hüzünlendiren bir paylaşım yaptı.

Son Güncelleme:

Semiha Yankı'nın kardeşlerinden Metin Yankı 18 Mart 1972 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Cambaz olan Metin Yankı, 15 Mart'ta sonradan Foli Berjer olan Tepebaşı Cumhuriyet Gazinosu'nda davul tramolası eşliğinde yerçekimine meydan okurken düşerek hastaneye kaldırılmış sonrasında 18 Mart'ta hastanede hayatını kaybetmişti.

Semiha Yankı o günü Savaş Ay'a şöyle anlatmıştı: 

"Sonradan Foli Berjer olan Tepebaşı Cumhuriyet Gazinosu'ndayız. Takdimci davul tramolası eşliğinde, bariton sesiyle anons etti bizi Savaş. 'Eveeet! Evet, şimdi de, yerçekimine meydan okuyan, nefeslerinizi kesecek bir grup! Quartet Yankılarrr... Kalbiniz sağlam değilse izlemeyin!'

Gösteri başladı. Perendeler, taklalar, amuda kalkarken bacakta çevrilen renkli halkalar ve kim bilir kaç yüz kere yinelenmiş en heyecanlı an: Metin Abim babamın başı üstünde amuda kalkacak! Aksesuar getirmek üzere kulise yöneldim ki önce bir çığlık, ardından kof bir gürültü duydum. Hemen sahneye döndüm. Metin abim yerde hareketsiz yatıyor, ablam çığlık çığlığa, babam manen çökmüş halde. Amuda kalkarken, ayaklarını hızla yukarı fırlatan Metin, alçak tavana çarpmış, darbenin etkisiyle boynu kırılmış meğer. O acıyla dengeyi de kaybedince külçe gibi yere vurmuş. İşte o sırada da kırılan kaburgası akciğerini delmiş.

Hemen sonra hastaneye kaldırdık. Ertesi sabah kendine gelir gibi oldu.

İlk sözü 'ayaklarımı hissetmiyorum, bir iğne batırın' oldu. Batırdık ama asla duymadı. Sonra, bir daha hiç uyanmamacasına, sonsuz bir uykuya gitti Metin abim. Bir daha da cambazlık yapmadık Yankı kardeşler olarak."

41 YIL SONRA AYNI GÜN...

Aradan tam 41 yıl geçtikten sonra Semiha Yankı yine bir 18 Mart günü aldığı acı haberle sarsıldı.

Semiha Yankı'nın 62 yaşındaki kız kardeşi Safiye Yankı, tam da ağabeyi Metin Yankı'nın öldüğü gün, 18 Mart 2013'te hayata gözlerini yumdu.

İki kardeşini de 18 Mart'ta kaybeden Yankı, yaptığı paylaşımla kardeşlerinin hatırasını yaşatmaya çalıştı.

Yankı iki kardeşinin fotoğrafını paylaşıp "41 yıl ara ile ikisi de aynı gün hayata gözlerini kapadı. Nur içinde uyuyun Metin Yankı, Safiye Yaknı Güvenirel" yazdı. 

Semiha Yankı'nın bu paylaşımına çok sayıda yorum yapıldı. Aralarında Perihan Savaş, Uğurkan Erez, Tuna Arman, Suzan Kardeş'in de olduğu çok sayıda isim Semiha Yankı'ya başsağlığı diledi. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber