Dünyaca ünlü oyuncu 16 yaşında tacize uğradığını açıkladı

Dünyaca ünlü oyuncu Reese Witherspoon'dan 16 yaşında tacize uğradığını belirterek "İş bulabilmem için sesimi çıkarmamam söylendi" dedi.

Son Güncelleme:

Reese Witherspoon 16 yaşındayken yaşadığı cinsel saldırıya ilişkin daha önce konuşmadığını çünkü "sessizliğin iş bulmasının bir koşulu" olduğunu söyledi.

16 yaşındayken bir yönetmenin cinsel istismarına uğrayan Reese Witherspoon, cinsel saldırıya ilişkin daha önce konuşmadığını çünkü "Sessizliğin iş bulmasının bir koşulu" olduğunu söyledi. Ünlü oyuncu 1992'de yaşanan olayda ajansların ve yapımcıların kendisinden sessiz kalmasını istediğini belirtti. 

Witherspoon, The Guardian'la verdiği röportajda, "Keşke size bunun kariyerimdeki tek olay olduğunu söyleyebilseydim. Ne yazık ki değildi. Birçok kez taciz ve cinsel saldırı deneyimim oldu" diye konuştu.

43 yaşındaki oyuncu Jennifer Aniston'la başrolü paylaştığı yeni dizi The Morning Show'un geçmişteki taciz ve saldırı travmalarını derinlemesine düşünmesine neden olduğunu belirtti.

Dizi cinsel istismarla suçlanarak uzun süredir birlikte sunuculuk yaptığı Alex'i (Jennifer Aniston) şoke eden erkek bir haber spikerinin (Steve Carell) hikayesini anlatıyor. Witherspoon, Mitch'in yerine getirilen sunucuyu canlandırıyor.


REESE WITHERSPOON KİMDİR?

1976 yılında dünyaya gelen Reese Witherspoon Amerika, New Orleans doğumludur. Oyuncu olarak kariyerinin en önemli çıkışını 1991 senesinde rol aldığı The Man in the Moon isimli sinema filmi ile gerçekleştirmiştir.

Ardından, Legally Blonde, The Simpsons, The Importance of Being Earnest, Sweet Home Alabama, Freedom, Vanity Fair, Walk the Line, Just Like Heaven, Penelope, Rendition, Four Christmases, Monsters vs. Aliens, How Do You Know, Water for Elephants, This Means War, Mud, Devil's Knot, Wild, The Good Lie, Inherent Vice, Don't Mess with Texas gibi projelerde rol aldı.

Reese Witherspoon özellikle 2005 senesinde rol aldığı, Sınırları Aşmak isimli sinema filminde canlandırdığı, June Carter Cash karakteri ile sinema severleri büyülemiştir. Bu film ile En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü, Sinema Dalında En İyi Aktris Altın Küre Ödülü – Müzikal veya Komedi Altın Küre Ödülü, ve En İyi Kadın Oyuncu SAG Ödülü'nün sahibi oldu.

1999 senesinde Ryan Phillippe ile evlenmiş ancak evliliği 2007 yılında son bulmuştur. Bu evliliğinden, Deacon ve Ava isimlerinde iki evladı vardır. İkinci evliliğini ise 2011 yılında Amerika'da yetenek avcısı olarak tanınan Jim Toth ile gerçekleştirdi.

Sonraki Haber