Murat Göğebakan kimdir, ne zaman öldü? Murat Göğebakan neden öldü?

Usta müzisyen Murat Göğebakan, yakalandığı kan kanserine (akut lösemi) yenik düşerek hayata veda etti. 46 yaşında vefat eden sanatçı Murat Göğebakan kimdir, ne zaman öldü?

Son Güncelleme:

Türk müziğinin başarılı isimlerinden Murat Göğebakan, kansere ilk kez 2009 yılında yakalandı. 2010 yılında kanseri yenen Göğebakan'ın hastalığı bir süre sonra yeniden nüksetti. 46 yaşındaki başarılı müzisyen kan kanseri nedeniyle vefat etti. Peki, genç hayatına birçok başarılı çalışma sığdıran Murat Göğebakan kimdir, ne zaman vefat etti?

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR? 

Murat Göğebakan 9 Ekim 1968 tarihinde Adana’da doğdu. Anne ve babası Almanya’da çalıştığından dolayı Almanya-Türkiye arasında bir çocukluk geçirmek zorunda kalan Murat Göğebakan ilk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı.

Göğebakan, 1986'da girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev aldı.

1995'te Adana'dan İstanbul'a gelen Göğebakan, 1997'de 'Ben Sana Aşık Oldum' albümünü müzikseverlerle buluşturdu.

MURAT GÖĞEBAKAN NE ZAMAN ÖLDÜ?

Tedavi gördüğü hastanede 46 yaşında vefat eden sanatçı Murat Göğebakan, 31 Temmuz'da 2014'te hayatını kaybetti. Göğebakan'ın cenazesi memleketi Adana'da toprağa verildi. 

KANSERİ YENDİ, İHANTİ YENEMEDİ

Murat Göğebakan’ın annesi Hatice Göğebakan, 2014 yılında verdiği bir röportajda, hasta yatağında olan oğlunun eşi Sema Bekmez tarafından aldatıldığını belirterek şunları söylemişti:

“Oğlum kanseri yendi ancak çok sevdiği eşinin yaptığına çok üzülmüştü bir de çok borcu vardı. Bankalara her yere borcu vardı. Yaklaşık 350 bin lira olan borucunu ödemek için çok mücadele etti. Kardeşlerinden para aldı, kendi çalıştı ve borcunu ödedi. Ancak bu süre içinde çok yıprandı çok üzüldü. Bu nedenle hastalık geçtiğimiz yıl tekrarladı. Bu kez oğlum hastalığı yenemeyerek hayat mücadelesini kaybetti.” 

Sonraki Haber