Melisa Berkalp: Haber Global kariyerimin dönüm noktası olacak

Spora adanmış bir hayat... Melisa Berkalp küçük yaşlarından itibaren peşinden gittiği bu yolculuğu artık Haber Global'de sürdürüyor. "Haber Global’in ekran gücünün bir parçası olduğum için heyecanlıyım" diyen spor spikeri Berkalp’i daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Son Güncelleme:

Haber Global ekranlarında günün önemli ve güncel spor haberlerini sunan spor spikeri Melisa Berkalp, hakkında merak ettiğimiz soruları yanıtladı. 

Haber Global çatısı altında olmak nasıl bir duygu?

Haber Global ailesine katıldığım için mutluluk duyuyorum. Burada çok sıcak ve içten bir şekilde karşılandım. Haber Global bünyesinde, televizyon ve habercilik konusunda çok deneyimli isimleri bulunduruyor. Deneyim, bu alanın en önemli unsurlarından biri... Benim hocam da olan Erhan Ertürk gibi, Saynur Tezel ve Senem Toluay Ilgaz gibi habercilik alanında duayen isimlerle aynı ekranı paylaşıyor olmak benim için büyük bir mutluluk.

Aynı zamanda, Fatih Demirkol gibi donanımlı ve spor medyasının en değerli isimlerinden biri ile birlikte çalışmak da benim için gurur verici.

Haber Global’in dışarıdan gözlemlediğim ekran gücünün bir parçası olmak beni çok heyecanlandırıyor. Ekip ruhunun hissedildiği, herkesin birbirine destek olmak için emek verdiği bir kanalın parçası olduğum için mutluyum.

Haber Global’in kariyerimin en önemli dönüm noktalarından biri olacağına inanıyorum.

Kariyer yolculuğunuzu kısaca paylaşır mısınız?

Spikerlik, özellikle de spor spikerliği küçüklüğümden beri ilgimi çeken bir alan oldu. Bilgi Üniversitesi ve Liverpool Üniversitesi Medya-İletişim çift diploma bölümünü kazandım. Üç sene İstanbul’da okuduktan sonra, bir sene de İngiltere'nin Liverpool kentinde okudum. İki üniversiteden de mezun oldum. Sonrasında Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde Spikerlik-Sunuculuk eğitimi aldım. İş ararken, eğitim aldığım kurumda eğitim danışmanı olarak çalışmaya başladım. Kanallarla iş görüşmelerine gitmeye de devam ettim. Ertem Şener'in prodüksiyon şirketinin olduğu dönemde, oraya geçerek dijitalde sunuculuk yapmaya başladım. Bir süre burada devam ettikten sonra ayrıldım ve Sabah Gazetesi Dijital Yayınlar'da içerik editörü-sunucu, ardından da spor spikeri pozisyonlarında görev yaptım. Mart ayında Haber Global’de spor spikeri olarak çalışmaya başladım.

Sporla tanışmanız, hayatınızda bu kadar büyük bir yer edinmesi nasıl oldu?

Basketbola adanmış bir hayatım var. Sporcu bir ailenin içerisinde büyüdüm. Anneannem Türkiye’de kurulan ilk kadın milli basketbol takımının kaptanı, annem ise Galatasaray Kadın Basketbol takımında senelerce şampiyonluklar yaşamış, milli takımda da yıllarca oynamış, sonrasında hem menajerlik hem de antrenörlük yapmış bir basketbol insanı. Bütün bunlar doğrultusunda parkeye doğdum desem yeridir. Henüz 3 yaşındayken basketbol topu ile tanıştım ve Fenerbahçe’de Basketbol Spor Okulu’na başladıktan sonra altyapıya seçildim. 19 yaşına kadar Fenerbahçe’de lisanslı olarak basketbol oynadım. Sonrasında ikinci lig ve üniversitede okul takımında devam ettim. 21 yaşına geldiğimde aktif basketbol hayatımı sonlandırdım.

Aktif basketbol hayatınızı sonlandırma kararınızın sebebi neydi?

İleriye dönük kariyer hedeflerimden dolayı bu kararı aldım. Basketbolda sakatlanma olasılığınız çok yüksek, o olmasa bile bir yaştan sonra oynamayı bırakmak zorundasınız. Bırakma noktasından sonra hayatım ile ne yapmak istediğim soruları küçük yaşlarımdan beri hep aklımdaydı ve antrenör, menajer, sportif direktör ya da spor eğitmenliği gibi kulvarlarda devam etmek istemediğimi biliyordum.

Spor spikerliği, yaptığım sporun haricinde her zaman ilgimi çeken bir alan oldu. Üniversitede okumak istediğim bölümü de bu hedefe uygun doğrultuda seçmek istedim. 21 yaşıma geldiğimde çok sevdiğim basketbolu bu uğurda bırakma kararı aldım. Basketbol bana hem kariyer anlamında hem de bireysel anlamda çok şey kattı.

Fit ve oldukça sağlıklı bir görünümünüz var. Sporun hayatınızda önemli bir yer aldığını da biliyoruz. Gün içinde spor yapıyor musunuz?

İş yoğunluğundan spora genelde akşam saatleri vakit ayırmaya çalışıyorum. Ağırlıklı olarak pilates ve fonksiyonel fitness ile ilgileniyorum. Boş vakitlerimde de mümkün olduğunca yürüyüşle desteklemeye çalışıyorum. Gün içerisinde zaman buldukça hareket etmeye çalışıyorum çünkü çok fazla hareketsiz kalmak özellikle bel, boyun ve sırt ağrılarını tetikleyici olabiliyor.

Daha önce YouTube’da program yapıyordunuz. Haber Global ekranında canlı yayına çıkıyor olmak size neler hissettiriyor?

Haber Global her zaman doğru ve güvenilir haber konusunda bir marka. Özellikle spor yayıncılığı alanında kurulduğu günden bu yana fark yaratıyorlar. Gösterişsiz ama kaliteli ve etkili bir habercilik anlayışı benimsenmiş durumda. Haber Global'i uzun zamandır ben de yakından takip ediyordum. Çünkü özellikle dijital medyanın da etkinliğinin artmasıyla ister istemez çok fazla bilgi kirliliği yaşanan günümüzde sporseverlerin güvenilir, kaliteli ve şov anlayışından uzak bir haber kaynağına ihtiyacı var.

Böyle bir ekibe dahil olduğum için gerçekten çok heyecanlıyım. Haber Global bana her zaman hayalini kurduğum ve hedeflediğim bu mesleği icra etme fırsatı sundu. Ben de sürekli üzerine ekleyerek ve kendimi geliştirerek bu yolda, Haber Global Spor Servisi’nde çok iyi bir ekiple birlikte ilerliyor olmanın sevinci içerisindeyim. Böyle önemli bir televizyon kanalında canlı yayın yapıyor olmak bana gerçekten çok heyecan veriyor. Haberlerimiz hem televizyondan hem mobilden hem de Türkiye'nin en çok izlenen Haber Global’in YouTube kanalından da izlenebiliyor. Bu tecrübeyi yaşadığım için son derece mutluyum.

Haber Global’in deneyimli spor kadrosu ile YouTube’da da yayın yapıyorsunuz. Bu yayınlarda izleyiciyi neler bekliyor?

Cumartesi günleri saat 17.00’de youtube.com/KontraGlobal youtube kanalında ‘Kontra Extra’ programını Fatih Demirkol ve Berk Göl ile yapmaya devam ediyoruz. Programlarımızın sayısı artacak. Ayrıca yine youtube.com/KontraGlobal’de yeni projeler ile seyircilerimizle buluşmak gündemimizde yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber