Koronavirüse karşı etkili olduğu iddiasıyla takviye ürün reklamı yapan ünlülere soruşturma

Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınan herhangi bir izin ve onayın olmadığı gıda takviyesini, koronavirüs de dahil tüm virüs türlerine karşı bağışıklık sağlıyor şeklinde reklam yapan ünlülere soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Son Güncelleme:

Aralarında Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seray Sever, Seren Serengil, Ebru Akel, Perihan Savaş, Ebru Akel gibi isimlerin bulunduğu ünlüler, Instagram hesaplarından 'No Attack' isimli bir gıda takviyesinin reklamını yapmışlardı. 

Söz konusu gıda takviyesinin ''korona da dahil tüm grip türlerine karşı koruduğu'' şeklinde tanıtılması üzerine, yapılan araştırmalar sonucunda gıda takviyesinin virüslere karşı koruduğu bir yana, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan alınan herhangi bir onayı ya da kaydı bile bulunmadığı öne sürüldü.

Tepkilerin ardından ürünün sosyal medyada reklamını yapan isimlerden olan Seda Sayan "Eczanede satılıyor" dedi. Eczacılar odası bu iddiayı yalanladı.

Ünlü isimlerin "Koronavirüse karşı tam koruma" iddiasıyla yaptığı reklam tepki topladı

Şikayetler artınca bakanlığın harekete geçtiği ve ürünün tanıtımı gerçekleştiren ünlü isimlerle ilgili soruşturma başlattığı iddia edildi.  

Sonraki Haber