Kıvanç Tatlıtuğ'un şöhrete ilk adımı Türk filmi gibi: Annesi market camında…

27 Ekim 1983 yılında Adana'da doğan Tatlıtuğ, baba tarafından Arnavut ve Boşnak kökenli, anne tarafından ise Edirneli.

ANTREMAN SIRASINDA SAKATLANDI, BASKETBOLU BIRAKTI

Modellik ve oyunculuk kariyerinden önce, hayatının büyük bir bölümü basketbol oynayarak geçti. Adana'dayken “Fiskobirlik”, “Güney Sanayi”, “Çukurova Kulübü”, “Devlet Su İşleri” ve “Tarsus Amerikan Kulübü” gibi kulüplerde basketbol oynadı. Ülkerspor'dan teklif gelmesiyle 2 yıl orada oynadı. Ardından 1 yıl Beşiktaş, 1 yıl da Fenerbahçe'de oynadı. Tekrar Beşiktaş'a dönen Tatlıtuğ'un antrenman sırasında sakatlanmasının ardından basketbol kariyeri son buldu.

ANNESİ MARKET CAMINDA MANKENLİK İLANI GÖRDÜ...

Şöhret yolcuğunun ilk adımı ise annesinin bir marketin camında gördüğü mankenlik ilanıydı. Oğlunun bir fotoğrafını şirkete göndermesiyle, Tatlıtuğ mankenliğe adım atmış oldu. Bu mesleği beğenmesiyle ardından gelen teklifleri de değerlendirdi ve profesyonel bir model oldu.

İki yıl ajanslarla birlikte çalıştıktan sonra, 2002 Best Model of Turkey yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Böylece aynı yıl içerisinde Best Model of the World'e katılmaya hak kazandı. Ardından katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan Tatlıtuğ, artık uluslararası camiada da tanınan bir isim oldu. Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklifle Paris'e yerleşti ve 1,5 yıl orada yaşadı.

OYUNCULUK EĞİTİMİ ALDI

Paris'te yaşadığı dönemde, birçok dizi teklifinin geldiğini öğrenen Tatlıtuğ, küçüklüğünden beri sinema ve televizyona olan ilgisi olduğundan gelen teklifleri değerlendirmek üzere Türkiye'ye döndü. Okan Bayülgen'den ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan'dan oyunculuk eğitimi aldı. 

Kıvanç Tatlıtuğ'un ilk dizisi ise...

Kaynak: Haber Global TV