İngiliz şarkıcı Zion'un sır ölümü... 2 hafta önce AstraZeneca aşısı olmuştu!

Aşı olduktan 2 hafta sonra beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren Zion isimli rock müzisyeni AstraZeneca aşısının bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. 39 yaşındaki İngiliz model Stephanie Dubois de aşı olduktan günler sonra yaşamını yitirmişti.

Son Güncelleme:

İngiltere'de üretilen ve ağırlıklı olarak bu ülkede kullanılan Covid-19 aşısı AstraZeneca son dönemde ölüm ve yan etki haberleri ile gündemde. İngiltere'den gelen son habere göre, bir kişi daha aşı olduktan sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Üstelik bu isim ülkenin yakından tanıdığı bir sima.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Zion olarak bilinen rock müzisyeni AstraZeneca aşısı olduktan iki hafta sonra beyin kanamasından hayatını kaybetti. Aşı olduktan sonra şiddetli baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 48 yaşındaki şarkıcının ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Ölüm ile ilgili hazırlanan ön raporda ölüm nedeninin Covid-19 aşısının yol açtığı bir komplikasyon olabileceği bilgisine yer verildi.

Şarkıcı glam punk grubu Spit Like This ile yıllarca ülkenin çeşitli bölgelerinde konserler düzenlemişti.

21 yıldır Zion ile birlikte olan Vikki Spit, hayatının milyonlarca parçaya ayrıldığını söyledi. Spit,  Zion’un ilk hafta aşının hiçbir yan etkisini görmediğini, ancak 15 Mayıs’ta yataktan çıkamayacak hale geldiğini anlattı: “İlk müdahalede, görevli tüm bilgileri aldı ve aşı yaptırmış olmasının alakalı olduğunu düşündü, ancak daha sonra aşının çok uzun zaman önce olduğunu söyledi ve migreni olduğu sonucuna vardılar.”

Zion’un ölümünden sonra karaciğeri ve böbrekleri nakil için, diğer organları da tıbbi araştırmalar için bağışlandı.

İNGİLİZ MODEL DE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaşayan 39 yaşındaki İngiliz model Stephanie Dubois, geçtiğimiz günlerde AstraZeneca aşısı olduktan sonra hayatını kaybetmişti.

İngiliz basınında geniş yer bulan haber kısa sürede "Ölüm nedeni aşı mı?" tartışmalarını beraberinde getirmişti.

Sonraki Haber