İbrahim Tatlıses bir kez daha diyor... Şarkısı Özal'ın kampanyasında kullanıldı... İlk sefer 1991'de denedi!

71 yaşındaki İbrahim Tatlıses bir kez daha siyasete soyundu. AK Parti'den aday olmak için başvuruda bulunan ünlü sanatçı 1991'den bu yana milletvekili olmak için şansını deniyor. Tatlıses yıllar içinde siyaset ile hep içli dışlı bir isim oldu.

Son Güncelleme:

İbrahim Tatlıses Türkiye’de ‘ünlü’ dendiği zaman akla gelen ilk isimlerden biri. Çalkantılı özel hayatı, iş yaşamı, sanat hayatı ve sağlık durumu derken uzun yıllar sonra ekranlara geri döndü. Tatlıses için siyaset bir tutku desek yanlış olmaz. Kendisi 14 Mayıs seçimlerinde 6. kez milletvekilli adayı olmak için AK Parti’ye başvuru yaptı. Tatlıses memleketi olan Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığı’na dilekçisini teslim etti.

"Urfa'ma hizmet için varım. 50 kere aday adayı oldum, Urfa'm için bir 100 defa daha olurum” diyen Tatlıses’in siyaset serüveni yıllar öncesine dayanıyor. İmparator ilk kez 1991 Türkiye genel seçimlerinde Şanlıurfa 1. bölge milletvekilliği için bağımsız aday oldu. 22 Temmuz 2007 tarihinde bu kez Cem Uzan’ın kurduğu Genç Parti’den İstanbul 3. bölge 1. sıradan milletvekilliği başvurusu yaptı ancak milletvekili olamadı.

Tatlıses 2011 yılında bu kez şansını AK Parti’den yana denedi ancak aday gösterilmedi. Tatlıses bunun üzerine bağımsız olarak seçimlere girdi ancak daha sonra adaylığını geri çekti. 2015 yılında İbo tekrar siyaset sahnesine çıktı. İbo memleketi Şanlıurfa’dan AK Parti milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Tatlıses, o tarihte İzmir’e yerleşmiş Karabağlar’da kebapçı dükkanı işletiyordu. 24 Haziran 2018 tarihinde ise AK Parti’den 2. kez milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı fakat aday gösterilemedi.  

İbrahim Tatlıses, 2018 yılında İzmir'den milletvekili aday adayı olmuştu. Fotoğraf: AA

İbrahim Tatlıses ismi yıllardan beri sadece adaylıkları ile değil farklı alanlarda da siyaset ile yan yana geldi. 1986 yılında İsveç’te Kürtçe halk şarkıları söylediği için ‘ayrılıkçı propaganda’ iddiasıyla yargılandı. 1988 yılında “Allah Allah Bu Nasıl Sevmek” isimli şarkısı Özal’ın seçim kampanyasına

“Allah Allah yeni bir çağ bu”

“Allah Allah Özal’ın yolu bu”

“Aydınlık dolu, Özal’ın yolu”

şeklinde uyarlanmıştı.

Tatlıses, 12 Eylül darbesi döneminde Aziz Nesin’in Aydınlar Bildirisi’ni imzalamıştı. Daha sonra Kenan Evren yönetimi ile de iyi ilişkiler içinde oldu.

1987 yılında siyasi yasakların sona ermesine ilişkin yapılan referandumda Turgut Özal ile söylediği Mavi Mavi isimli şarkı daha sonra Özal’ın başını ağrıttı. Çünkü oy pusulasında mavi renk evet anlamına geliyordu. Başkanlık sisteminin oylandığı 2017 referandumunda da “Evet” oyu kullanacağını belirtti.

İbrahim Tatlıses bu seçimler öncesinde de siyasi mesajlarını kamuoyu ile paylaştı. Twitter hesabından yaptığı duyuruda AK Parti’den aday olmak istediğini Twitter üzerinden ifade ederken, “Siyaset Türkiye ve Şanlıurfa'da tabiri caizse tırşik* (zehirli bir bitki) aşına dönmüş vaziyette... Manasını hemşerilerime sorun bilir. Türkiye'ye ve Şanlıurfalı hemşerilerime söylüyorum; bu seçimde doğru kararı verdiniz verdiniz, vermediniz herkese geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatlıses'i hastanede ziyaret etmişti. Fotoğraf:AA

İbrahim Tatlıses’i siyaset dünyası ile yakınlaştıran açılardan biri ise iş dünyasındaki rolü oldu. Gıda, inşaat, seyahat ve medya alanlarında faaliyet göstermiş olan Tatlıses Türkiye’nin malumu olan silahlı saldırının ardından uzun yıllar sahnelere dönemedi. İmparator, 23 Eylül 2021 tarihinde İstanbul Kuruçeşme’de sevenlerinin karşısında çıkarak 10 yıl sonra sahne aldı.

14 Mart 2011 tarihinde Beyaz TV’de yayımlanan İbo Show programının çıkışında Tatlıses, Maslak’ta uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonrası kafasından vuruldu. 6 saatlik ameliyat sonucunda yoğun bakıma alınan Tatlıses’e Abdullah Uçmak tarafından pusu kuruldu. Tatlıses Almanya ve ABD’deki tedavi süreçlerinin ardından sağlığına kavuştu.

Kaynaklar: AA, Independent Türkçe, Haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber