Hayvanseverler Yenikapı'da buluştu! Ünlü isimler de destek verdi

Hafta sonu; hayvan hakları dernekleri ve temsilcilerinin sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrıyla çok sayıda hayvansever, İstanbul Yenikapı Meydanı'nda sokak hayvanları için bir araya geldi.

Son Güncelleme:

Sokak hayvanları ile ilgili ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ kapsamında düzenlemeler içeren ve temmuz ayında Meclis'te kabul edilerek yürürlüğe giren yasaya tepki gösteren binlerce hayvansever, çeşitli hayvan hakları derneklerinin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıyla dün Yenikapı Meydanı'nda toplandı.

Yasayı protesto eden binlerce vatandaş, "Köpeğime dokunma" yazılı pankartlar ile yasanın geri çekilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Mitingde hayvanseverlere seslenen Hayvanları Doğayı İnsanları Koruma Derneği (HAYDİKO) temsilcisi Yasemin Yılmaz, "Bu toplum bu masum hayvanların katledilmesine izin vermeyecek. Merhamet mücadelesi bu yanlış karardan dönülünceye kadar devam edecek" dedi.

ŞARKILARINI SOKAK HAYVANLARI İÇİN SÖYLEDİLER

Mitinge sanat dünyasının ünlü isimlerinden Ajda Pekkan, Seren Serengil, Hande Yener, Sertap Erener, Mustafa Ceceli de katıldı.

Mitingde konuşan ünlü isimler şunları söyledi:

AJDA PEKKAN: "Hayatını kaybeden masum insanlar için nasıl perişan oluyorsak, sessiz kulların maruz kaldığı şiddet bizi yaşatmaz hale getirdi. Bir can bir candır, öldürme yaşat diyorum."

SEREN SERENGİL: "2 aydır barınakları geziyorum, hayvanlar ölüyorlar. Anayasa Mahkemesi başkanının bulunduğu mevkinin sorumluluğunu bilerek yasayı iptal etmesini istiyoruz."

MUSTAFA CECELİ: "Bu yasayı koyanlara sesleniyoruz, bugün hayvanlara, yarın insanlara
yapılacak. Ölüm fermanı çıkaracaksanız kadın katillerine, çocuk istismarcılarına, tecavüzcülere çıkartın."

SERTAB ERENER: "Yasayla birlikte içimde çığlık koptu, dedim ki birleşmeliyiz. Her kötülüğün sonu iyilikle son bulur, biz onu ezeceğiz çünkü çok daha güçlüyüz."

Ünlü isimler konuşmalarının ardından sokak hayvanları için şarkı söyledi.

Sonraki Haber