Fatih'teki cinayetlerin ardından tepki çekmişti... Uraz Kaygılaroğlu'nun poz verdiği serginin sahibi sessizliğini bozdu

Ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu'nun, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in katledilmesi sonrası geçmişte bir sergi için verdiği pozlar yeniden gündeme gelmiş ve tepki çekmişti. Günler sonra tepki çeken serginin sahibi Sayna Soleimanpour açıklamada bulundu.

Son Güncelleme:

19 yaşındaki Semih Çelik, 4 Ekim saat 15.30 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da kız arkadaşı Ayşenur Halil'i (19) boğazını keserek öldürdü. Ardından 16.00'da Edirnekapı surlarına çağırdığı İkbal Uzuner'i (19) vücudunu parçalatıp başını keserek öldürdükten sonra kendini aşağı atarak intihar etti.

Türkiye'yi yasa boğan bu cinayetlerin ardından da Uraz Kaygılaroğlu'nun geçtiğimiz aylarda sevgilisinin sergisi için verdiği pozlar gündeme geldi.

"OYUNCULUĞU BIRAKMAYA RAZIYIM"

Çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından da Uraz Kaygılaroğlu Nevşin Mengü'ye konuşmuştu. "Sergi benim değildi. Başka bir sanatçının sergisiydi ben sadece bir işinde yer aldım. Nisan'ın 16'sında sergilenmişti ve o dönemki kız arkadaşımın ilk kişisel sergisiydi. Tepkilerin nereye varacağını, kadın cinayetlerine varacağını öngöremedim. Bir akıl tutulması yaşadım. Toplumun dinamiklerini, yaralarını ne kadar tetikleyeceğini öngöremediğim için de ardından özür dilemiştim fakat anladığım kadarıyla bu özür de kabul görmedi. Eğer bu meseleler benim oyunculuğu bırakmamla çözülecekse, bırakmaya razıyım" demişti.

SERGİNİN SAHİBİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Serginin sahibi ve Uraz'ın eski sevgilisi Sayna Soleimanpour sessizliğini sosyal medyada yaptığı açıklamayla bozdu. "Bu olaylarla hiçbir şekilde ilgisi olmayan iki eserimin, trol hesaplar tarafından başlatılan bir linç kampanyası kapsamında dolaşıma sokulduğu bilgisini aldım. Şahsımla ilgili spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlar yapan hesaplar tespit edilmekte ve haklarında suç duyurusunda bulunulmaktadır.

Sergi süresince söyleşiler düzenleyerek ve soru-cevap etkinlikleri yaparak, eserlerimi merak edenlere gerekli açıklamaları zaten sunmuştuk. Eserimin asılsız spekülasyonlara ve gündem manipülasyonlarına malzeme edilmesi karşısında, ilerleyen günlerde eserlerimin içeriğini detaylı bir şekilde anlattığım bir paylaşım yapacağım" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber