Elektronik sigara sonu oluyordu! Selen Görgüzel'in kızı İlknaz Bektaş: "Benim başıma gelmez diyordum"

Selen Görgüzel'in, 25 yaşındaki kızı İlknaz Bektaş, elektronik sigara kullanımından dolayı ölümden döndü. Bektaş, kullandığı elektronik sigara nedeniyle göğsüne hava kaçtığı tespit edilerek acil ameliyata masasına yattı. Hastanede tedavisi eden genç kız, sağlık durumu hakkında konuştu.

Son Güncelleme:

Şarkıcı ve oyuncu Selen Görgüzel’in Yılmaz Bektaş’tan olan 25 yaşındaki kızı İlknaz Bektaş, geçtiğimiz günlerde Ortaköy’deki evinde fenalaştı.

Kalbi sıkışan, nefes almakta güçlük çeken Bektaş hemen Ulus'taki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Göğsüne hava kaçtığı tespit edilen İlknaz Bektaş'a “göğüs boşluğuna mediastinal amfizem” teşhisi konuldu ve ameliyata alındı.

 Ameliyat sonrası hastanede tedavisi süren Bektaş şunları söyledi:

“Birçok kişi hangi markadan kaynaklandığını sormuş; emin olun, ben de bilmiyorum. Uzun ömürlü etkilerini bilmediğimiz plastik malzemeleri, rengi ve tadıyla masumlaştırıyorduk. Ben de kendi yaşıtlarım gibi bu ürünlere bağımlılık geliştirmiştim ve böyle bir şey başıma geleceğini hiç beklemiyordum. Çok sağlıklı beslenip her gün spor yaparım; “Benim başıma gelmez,” diyordum. Henüz çok genç olduğum için bu yaşta bir şey olmaz diyordum. Fakat, akciğerimde oluşan hava baloncuklarının kalbimin atmasını zorlaştırması üzerine yaşadığım ameliyat, fikrimi ve bakış açımı değiştirdi.”

Anne Selen Görgüzel ise kızının sağlık durumunu şu sözlerle açıkladı:

“Kızım elektronik sigara (puff) kullanımına bağlı olarak ciddi bir sağlık sorunu yaşamıştır. Akciğerlerin dumanı süzememesi sonucu kalbin etrafında hava kabarcıkları oluşmuş ve bu kabarcıklar, kalbin çalışmasını engelleyecek seviyeye ulaşarak hayati tehlike yaratmıştır. Durumun ciddiyeti nedeniyle evladım acilen ameliyata alınmıştır. Şu anda iyileşme sürecinde olup, Allah’ın izniyle bu zor dönemi atlatacağımıza inanıyoruz. Yaşadığımız bu zorlu deneyimin ışığında, herkesi elektronik sigara kullanımının tehlikeleri konusunda bir kez daha uyarmak istiyoruz. Lütfen sağlığınızı riske atmayın.”

Sonraki Haber