Dünyaca ünlü oyuncu Jack Hedley 92 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İngiliz aktör Jack Hedley, 92 yaşında hayatını kaybetti. Hedley, Lawrence Of Arabia ve James Bond filmi For Your Eyes Only'de rol almıştı.

Son Güncelleme:

Dünyaca ünlü İngiliz aktör Jack Hedley, 92 yaşında hayatını kaybetti. 

The Times'ın Çarşamba günkü haberine göre, yakalandığı hastalıkla mücadele eden Hedley 11 Aralık'ta hayatını kaybetti. Hedley'in vasiyeti üzerine cenaze töreni yapılmayacak. 

ROL ALDIĞI FİLM TÜRKİYE'DE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İngiliz aktör Hedley, Türkiye'de tepkilere neden olan ve gösterimi 1962'de yasaklanan Lawrence Of Arabia filminde rol almıştı.

Türkiye'de ilk kez 1990 yılında özel tv kanalı olan Star TV Türkçe dublajlı olarak Lawrence of Arabia'yı yayınlamıştı.

JACK HEDLEY KİMDİR?

Hedley 1929'da Londra'da doğdu ve 1950'lerde filmlerde rol almaya başladı. 1960'ların başında BBC dizisi The World of Tim Frazer'da rol aldı ve o on yıl içinde Arabistanlı Lawrence, The Scarlet Blade, Witchcraft ve The Secret of Blood Island (resimde) gibi birçok filmde rol aldı.

Havelock'un Parrot'unu da seslendirdiği James Bond'un For Your Eyes Only filminde Sir Timothy Havelock olarak rol aldığında, kendisi için daha fazla isim yapacaktı. Ardından Lucio Fulci'nin The New York Ripper'ında başrol oynadı.

On yıllar boyunca, Hedley ayrıca Colditz, Dixon of Dock Green, The Buccaneers, Only Fools and Horses ve Short Encounter'ın TV film versiyonunda yer alan İngiliz televizyonunda düzenli olarak yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber