Avustralyalı şef Bill Granger 54 yaşında hayatını kaybetti

Hollywood'un ünlü şefi ve avokado tostunun vaftiz babası Avustralyalı şef Bill Granger, Noel gecesi 54 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Hollywood yıldızları, 54 yaşında beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden şef Bill Granger'ın yasını tutuyor.

Restoran işletmecisi, şef ve yemek yazarı olan Granger, Noel günü Londra'da hastanede hayatını kaybetti.

Ünlü Avustralyalı oyuncu Hugh Jackman, Instagram'dan yaptığı açıklamada "Bill'in vefat haberini duyduğumuzda yıkıldık. Yeteneği, yaşama sevinci, insanları bir araya getirme şekli ve ailesine olan bağlılığı ilham vericiydi" dedi.

Gwyneth Paltrow da Granger ailesinin yaptığı vefat duyurusu üzerine "Aman tanrım, bu çok yürek parçalayıcı" yorumunu yaptı.

Bir başka ünlü oyuncu Richard E. Grant kırık kalp emojisi paylaşırken Avustralyalı şarkıcı ve aktör Jason Donovan ise Granger için "Avustralya güneşinin ışığı" ifadesini kullandı.

Granger ailesi, Bill'in ölümünün ardından yaptığı açıklamada "Bill Grange'ın 25 Aralık'ta 54 yaşında vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Kendini adamış bir baba olan Bill, geride bir eş ve 3 kız çocuğu bırakarak huzur içinde son nefesini verdi" denildi.

Bill Granger, Avustralya'nın Melbourne kentinde doğmuştu. Dünyaca ünlü küresel bir restoran işletmecisi oldu. Sonrasında buna yemek yazarlığını kattı, peşinden de iyi bir aşçı olarak ün nam saldı.

Granger'ın Los Angeles, Londra, Seul, Tokyo gibi birçok büyük şehirde restoranı bulunuyor. İlk restoranını ise Sidney'de açmıştı.

Ünlü şef avokado tostu, tereyağlı ricotta krepleri gibi basit yemekleriyle ünlenmişti.

MasterChef Avustralya'da da konuk jüri olarak görev yapmıştı.

Sonraki Haber