Altın Kelebek ödül töreni belirsiz bir tarihe ertelendi

Didem Arslan Yılmaz, Fatih Portakal, İrfan Değirmenci, Erdoğan Aktaş gibi isimlerin de katılmayacağını açıklamasının ardından Altın Kelebek'te ödül töreni krizi. 8 Aralık 2019'da yapılması planlanan etkinliğin ertelendiği açıklandı

Son Güncelleme:

Altın Kelebek Ödül Gecesi'nde boykot krizi yaşanıyor. Didem Arslan Yılmaz'ın ardından Fatih Portakal ve İrfan Değirmenci gibi isimlerin de sert mesajlarla katılmayacağını açıklamasının ardından bu pazar yani 8 Aralık 2019 tarihinde yapılması planlanan Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni, belirsiz bir tarihe ertelendi.

Aslında ünlü isimlerin Altın Kelebek Ödülleri'nin boykot krizinin fitilini ateşleyen isim ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz olmuştu. Ödül töreniyle ilgili şaibe vurgusu yapan Yılmaz, son yıllarda "tartışmalı" ödüller dağıtıldığı yönünde tereddütler olduğunu hatırlatarak ödül törenine katılmayacağını belirtti. Yılmaz'a yine aday isimlerden ikisi daha, Fatih Portakal ve İrfan Değirmenci'nin de destek vermesiyle boykot krizi genişledi. Erdoğan Aktaş'ın da katıldığı boykota sunucu Buse Biçer de dahil olmuştu.

FİTİLİ DİDEM ARSLAN YILMAZ ATEŞLEDİ: BU TİYATRODA YER ALMAK İSTEMEM

Didem Arslan Yılmaz, Altın Kelebek Ödül Töreni için "Bu tiyatroda yer almak istemem" demişti. Kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Didem Arslan Yılmaz, Altın Kelebek ödüllerine aday gösterildiğini, ödül törenini şaibeli olarak gördüğü için adaylıktan çıkmak istediğini belirtmişti.


Fatih Portakal da Didem Arslan Yılmaz'a destek vererek, aday adaylığından çekildi. 

FATİH PORTAKAL: OYUNUNUZUN PARÇASI OLMAK İSTEMİYORUM

Gece saatlerinde bir paylaşım yapan Portakal, "#Altınkelebek'e aday adayı olduğumu öğrendim. Aday adaylığında yer alan ismimin çıkarılmasını istiyorum. Gerekçem, Didem Aslan'ın düşündüğü gibi sonucunun önceden belli olması. Yetkililer talebimi dikkate alırlar umarım. Oyununuzun parçası olmak istemiyorum" ifadelerini paylaştı.

ERDOĞAN AKTAŞ: BENİM ADIMI ÇIKARIN

Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş da Hürriyet gazetesinde yaşanan işten çıkarmalara dikkat çekerek, "Gazetecilere bu kadar büyük terbiyesizlik yapan bir gazete, gazetecilik/habercilik ödülü veremez. Lütfen benim adımı Altın Kelebek’ten çıkarın #hurriyetgazetesi @PAKOdulleri" demişti.


İRFAN DEĞİRMENCİ: BAŞKA FİGÜRAN BULUN

Halk TV ana haber sunucusu İrfan Değirmenci de Arslan Yılmaz'ın tepkisine katıldığını gösterdi. Değirmenci, "Şampuan reklamınıza başka figüran, danışıklı dövüşünüze başka pehlivan bulun!" ifadelerini kullanarak aday adaylığını reddetti.

Değirmenci'nin paylaşımı şöyle: "Şimdi baktım benim de adımı yazmışlar aday adayı diye. Didem Arslan Yılmaz haklı. Çıkarın benim de adımı o listeden. Reddediyorum peşinen. Şampuan reklamınıza başka figüran, danışıklı dövüşünüze başka pehlivan bulun!"


EMMY ALAN HALUK BİLGİNER ALTIN KELEBEK ALAMAMIŞTI

Bu arada geçtiğimiz günlerde düzenlenen Emmy Ödül Töreni'nde Şahsiyet'teki rolüyle Emmy kazanan Haluk Bilginer'in Altın Kelebek'te ödül alamaması da tepkilere yol açmıştı.

Yönetmenliğini Onur Saylak'ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı, başrollerini Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu ve Hüseyin Avni Danyal'ın paylaştığı gerilim ve suç dizisi Şahsiyet ile uluslararası başarıya imza atan Bilginer, Hürriyet'in Kelebek eki tarafından her sene düzenlenen müzik ve televizyon ödülleri Pantene Altın Kelebek'te En İyi Oyuncu dalında aday gösterilmiş ancak ödül Aras Bulut İynemli'ye verilmişti.

HER YIL TEPKİ VE BOYKOT YAŞANIYOR

Aslında Altın Kelebek tartışmaları yeni de değil. Geçen yıl sponsor firmanın, sanatçıların üzerinden haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle eleştirilmesi sonrasında Mustafa Sandal’ın başlattığı adaylıktan çekilme kampanyasına Berkay da katılmıştı. Cem Yılmaz, Ziynet Sali, Şehrazat, Dilan Çıtak, Buray ve Meltem Cumbul gibi isimler de Sandal'ın paylaşımını beğenip popçuyla aynı görüşte olduklarını belirtti...

Yine önceki ödül törenlerinde Diriliş Ertuğrul dizisine verilen ödülün geri alınması da kıyametin kopmasına neden olmuş, sanatçıların birbiri ardına gösterdiği tepki sonrasında sosyal medyada da büyük eleştiriler dikkat çekmişti.

Bu yılki oylamalarda ise gazetecilere saldıran Reynmen'in üç dalda aday gösterilmesi, büyük tepki çekmişti. 

haberglobal.com.tr

Sonraki Haber