Alain Delon için 'son derece mahrem' tören

88 yaşında hayatını kaybeden Alain Delon, 'son derece mahrem' bir cenaze töreniyle toprağa verildi. Delon, "Kamuya açık tören istemiyorum" şeklindeki vasiyeti gereği çok az sayıda bir davetlinin katıldığı gizli bir cenaze töreniyle toprağa verildi.

Son Güncelleme:

Cenaze töreni dün; Alain Delon'un Paris'e 136 kilometre mesafedeki Dochy köyü yakınlarında bulunan malikanesinin bahçesinde düzenlendi. Törenin başlamasından önce valilik kararıyla malikaneye çıkan yollar kapatıldı, mülkün üzerinde uçak ve dronlar'ın uçuşu yasaklandı.

Delon'un yakın dostu 82 yaşındaki katolik rahip Jean Michel Di Falco'nun yönettiği törende dışarıya görüntü sızmaması için katılımcılardan cep telefonlarını kullanmamaları istendi.

‘KÖPEK MEZARLIĞINA GÖMÜLDÜ’ İDDİASI

Alain Delon'un 1970'den bu yana sahibi olduğu yaklaşık 300 bin metrekarelik arazisi içinde bulunan ve 35 köpeğini gömdüğü özel mezarlığa defnedildiği belirtiliyor.

Delon, ölümü halinde 10 yaşındaki Belçika Malinois cinsi köpeği Luobo'nun da uyutulmasını ve kendisiyle birlikte gömülmesini vasiyet etmişti.

Tepki çeken ve tartışmalara yol açan bu talep, Delon'un çocukları tarafından kabul edilmedi.

Hayvan hakları savunucularının tepkisi sonucu ünlü aktörün çocukları 59 yaşındaki Anthony Delon, 33 yaındaki Anouchka Delon ve 30 yaşındaki Alain Fabien Delon'un ortak kararıyla Loubo'nun ailede kalacağı açıklandı. Fotoğraflar: Reuters

Sonraki Haber