2020 Burning Man bu yıl sanal ortamda yapılacak

ABD'nin Nevada Çölü'nde her yıl düzenlenen Burning Man festivali, koronavirüs nedeniyle iptal edildi. Festival bu yıl sanal ortamda yapılacak.

Son Güncelleme:

1986 yılının ağustos ayında iki arkadaşın San Francisco plajında heykel yakmasıyla ortaya çıkan ve dünyanın en büyük festivaline dönüşen Burning Man, koronavirüs salgınından etkilendi. Katılımcıların ve çalışanların sağlığının korunması amacıyla etkinliği iptal etme kararı alındığı duyuruldu.

Burning Man'e cemiyet ve magazin dünyası büyük ilgi gösteriyordu. Süreyya Yalçın, Şeyma Subaşı, Dila Tarkan, Ayşe Hatun Önal, Eliz Sakuçoğlu, Martha Graeff ve Oğulcan Engin'in kaçırmadığı festivale 2019'da 100'e yakın Türk gitmişti. Bu yıl 30 Ağustos-7 Eylül arasında yapılması planlanan Burning Man salgın nedeniyle iptal oldu.


BU YIL SANAL ORTAMDA GERÇEKLEŞECEK!

Organizasyon komitesi "100 bin kişilik biletli ve sanal bir festival düzenliyoruz. Satılan biletler için iade istemeyin, bize bağışta bulunun" açıklaması yaptı. Biletler 1400 ile 475 dolar arasında değişiyor. Sanal festivale katılacak ünlüler arasında Dila Tarkan, Süreyya Yalçın, Martha Graeff ve eşi Rony Seikaly var.


Sonraki Haber