YKY, "Sanat Dünyamız" dergisinin yeni sayısını online erişime açtı

1974'ten beri Yapı Kredi Yayınları bünyesinde çıkan Sanat Dünyamız dergisi, tarihinde ilk kez okurla sanal dünyada buluşuyor. Derginin yeni sayısı, online olarak paylaşıldı...

Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle "işlerini" dijitale taşıyan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, bu ay da Sanat Dünyamız dergisinin Mayıs-Haziran sayısının tamamını erişime açtı.

Derginin 176. sayısında kapak dosyası, ses sanatına odaklanan Sesli İşler. Dosya, sesi sanatının merkezine koyan sanatçılardan sanat tarihinde sesin kullanımına uzanıyor.

Dergide ayrıca salgının sanata etkilerine ilişkin yazılarla sürece kapsamlı bir bakış atılıyor.

Yapı Kredi Yayınları'nın bu haftaki dijital programına da bakalım: 

Belçika Ku Leuven Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Luc Sels, bugün Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos sergisini anlatıyor.

Yarın Nahid Sırrı Örik'in 60. ölüm yıldönümü vesilesiyle bir anma programı var. Bahriye Çeri, Hasan Bülent Kahraman, Nilgün Firidinoğlu, Serdar Soydan ve Murat Yalçın, kültür tarihimizin bu önemli kişiliğini anmak üzere bir araya geliyor.  

16 Mayıs Cumartesi saat 17.00'den itibarense Murathan Mungan'ın eserlerinde andığı bazı bestecilerin şarkılarından oluşan bir seçki sanatseverleri bekliyor. Harf'ten ve Nota'dan başlıklı dinleti dizisinde Medeni Aziz Efendi, Sevim Şengül, Nikoğos Ağa ve Şevki Bey'in eserleri müzikseverlerle buluşacak...

Sonraki Haber