Yayın platformu savaşları: Disney Plus, 1 aydan kısa sürede Netflix'ten 1 milyon abone kopardı

Yayın platformu savaşlarında rekabet iyiden iyiye kendini gösterdi; son rapora göre Disney Plus, Netflix'ten 1 milyon abone kaptı. Netflix, halen pazarın lideri ama Disney Plus'ın üye sayısı, kasım sonu itibarıyla 24 milyona ulaşmış durumda...

Son Güncelleme:

Dijital yayın pazarının lideri Netflix'in ilk kez dünya genelindeki kullanıcı istatistiklerini açıkladı önceki gün. 

Netflix'in kullanıcı istatistikleri

Hemen ardından gelen New York merkezli finans şirketi Cowen & Co.'nun son raporu, pastadan pay kapma yarışının nasıl alevlendiğini ortaya koydu. 

Buna göre 12 Kasım'da açılan Disney'in yeni platformu Disney Plus, Netflix'ten 1 milyon abone kaptı bile. Bir başka deyişle ABD'de Netflix aboneliği iptal eden 1 milyon kişi, Disney Plus'a geçti. 

Yine aynı raporda Disney Plus'ın ABD'deki abone sayısı, kasım sonu itibarıyla 24 milyon olarak verildi. 

Portföyünde dev bir arşiv bulunan, Marvel filmlerinin yanı sıra, Yıldız Savaşları serisinden Pixar filmlerine, The Mandalorian dahil iddialı yapımlara sahip Disney grubunun bu çıkışını önümüzdeki günlerde daha belirgin hale getirmesi bekleniyor. 


Netflix halen çok güçlü ama Disney Plus'ın ardından yayına başlayan Apple Plus ve mayısta yayına başlayacak WarnerMedia'nın sahibi olduğu HBO'nun dijital platformu HBO Max'ın da katılımıyla rekabetin iyiden iyiye kızışması, yakın dönemde Netflix'ten daha hızlı çıkışların görülmesi olası... 

Üstelik Amazon Prime, YouTube ve Hulu servislerini de bu denkleme eklemek gerekiyor, belirtelim...


Sonraki Haber