Yapı Kredi Kültür Sanat'ta ocak ayında hangi etkinlikleri izleyeceğiz?

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın ocak ayı programında Orhan Pamuk'tan Ahmet Ümit'e yazar söyleşileri, film gösterimleri, atölyeler, konferanslar ve konserler sanatseverleri bekliyor. Program şöyle:

Son Güncelleme:

8 OCAK/18.30

Söyleşi

Fotoğraf Kulübü 

Fotoğrafın farklı disiplinlerle ilişkisinin ele alındığı Fotoğraf Kulübü söyleşilerinin 2020'deki ilk buluşmasında, fotoğrafın insan psikolojisi üzerindeki etkisi ve selfie tutkusu ele alınacak. Yazar, ressam, psikiyatrist ve yayıncı Cem Mumcu'nun konuk olacağı söyleşide fotoğrafın yarattığı ruhsal alanın gizemi ve insanın fotoğrafta görünme isteği konuşulacak. 

14 OCAK/18.30

Film Gösterimi

Şark Ekspresinde Cinayet 

Ahmet Ümit, en sevdiği polisiye filmlerini okurlarla izlemeye devam ediyor. Polisiyenin Kraliçesi Agatha Christie'nin en meşhur romanlarından aynı adla uyarlanan Şark Ekspresinde Cinayet filminin gösteriminin ardından Ümit, izleyicilerle film, polisiye edebiyat ve sinema üzerine söyleşecek. 

18 OCAK/17.00

Dinleti

Başkomser Nevzat'ın Sevdiği Şarkılar 

Harf'ten ve Nota'dan dizisi, yeni sezonun ilk programına Ahmet Ümit'in gözüpek karakteri Başkomser Nevzat'ın sevdiği şarkılarla başlıyor. Hayatını adalet peşinde koşmaya adamış bir kanun adamı ve yedi tepeli şehrin her köşesinde yıllardır süren bitmeyen bir mücadele... İntikam, hırs, öfke, cinayet, patlayan silahlar ve cansız bedenler... Ve tabii bu zorlu hayatı katlanır kılan güzel Evgenia'nın Tatavla'sında dinlenen şarkılar… Dinletinin başlama saaiti 17.00.

21 OCAK/18.30

Söyleşi

Benim Adım Kırmızı 21 yaşında 

Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı'sı, 21 yıl önce okurla buluşmuştu. Bugüne kadar 52 dile çevrilen ve dünyada 5 milyona yakın satan kitap, birçok makaleye ve araştırmaya konu oldu. Bu makalelerin 21 tanesinden oluşan seçki, Yapı Kredi Yayınları tarafından Benim Adım Kırmızı Üzerine Yazılar adlı kitapta toplandı. 21 Ocak saat 18.30'da yapılacak söyleşide Orhan Pamuk, Benim Adım Kırmızı Üzerine Yazılar'ı yayına hazırlayan Erkan Irmak ve roman üzerine iki makale yazmış Feride Çiçekoğlu bir araya geliyor. Pamuk'un bu romanı yazma süreci ve yıllar sonra onu nasıl değerlendirdiğinin konuşulacağı söyleşide dünyayı görme biçimleri tartışılacak, resim ve söz üzerine bir karşılaştırma yapılacak...

22 OCAK/18.30

Konferans

Antik Pisidia kentinde evler ve özel yaşam  

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta açılan Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos sergisi kapsamında düzenlenen konferansta, Koç Üniversitesi'nden Doç. Dr. Inge Uytterhoeven, Sagalassos'taki özel yaşam üzerine bir konuşma yapacak. Antik kentte bulunan farklı dönemlere ait özel konutların, kent halkının sosyoekonomik, politik ve ideolojik arka planlarını yansıtıp yansıtmadığı üzerinde duracak. 

24 OCAK/18.30

Söyleşi

Fahri Güllüoğlu 

Oda'nın Konukları söyleşi dizisinin bu ay konuğu genç kuşak şairlerden Fahri Güllüoğlu. Magmanın Gözleri, Döküntü-Bir Şiirin Can'ı İçin Kantat adlı şiir kitaplarıyla tanınan şair, sinema, tiyatro ve müzikle de derin bağları olan şiirlerini, yazma serüvenini ve kitaplarının oluşum sürecini anlatıyor. 

25 OCAK/20.00

Gösteri

All About the Heart (Yüreğe Dair) 

Çağdaş dans sanatçısı Canan Yücel Pekiçten, Yüreğe Dair adlı solo performansında üç ayrı kadının kalbini açıyor: Üç farklı esere konu olmuş kadın karakterlerin öyküsünü sahneye taşıyan sanatçı, Der Zwerg liedinin kraliçesini, Fince yazılmış ilk opera Pohjan Neito'nun aynı adlı karakterini, Madam Butterfly operasının Cio-Cio-San'ını kadın bakış açısıyla yeniden var ediyor...

28 OCAK/18.30

Söyleşi

Sanat Dünyamız Söyleşileri: Türkiye'de Performans 

Sanat Dünyamız dergisinin yeni sayısının dosya konusu Performansın Dönüşümü'nden yola çıkılarak Türkiye'de performans konusu tartışmaya açılıyor. Fırat Arapoğlu'nun moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşide performans sanatının önde gelen isimlerinden Ayşe Draz ve Zeynep Günsür'le Arter'in performans programları küratörü Selen Ansen, performans sanatının çıkış noktaları, etkisi, izleyiciyle ilişkisi ve Türkiye'deki hareket alanı üzerine konuşacak.

Sonraki Haber