'Verona Çıkmazı' 90'lara götürüyor

Esra Bağışgil'in kurucusu olduğu Nos Tiyatro tarafından sahnelenen oyunda, Bağışgil'in yanı sıra Ozan Varol, Adem Yılmaz, Tuğçe Özlü Şentürk ve Melih Tuma rol alıyor.

Son Güncelleme:

William Shakespeare'in "Romeo ve Juliet" adlı eserinin uyarlaması niteliğindeki müzikli komedi oyunu "Verona Çıkmazı" yarın Baba Sahne'de tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Nos Tiyatro tarafından sahnelenen eseri Esra Bağışgil yazıp yönetiyor. Oyunda Bağışgil'in yanı sıra Ozan Varol, Adem Yılmaz, Tuğçe Özlü Şentürk ve Melih Tuma rol alıyor. Oyunun müzik direktörlüğünü Beste Gül Çınar, müzik tasarımını Toygun Tosunoğlu, dekor tasarımını Ceren Yılmaz, ışık tasarımını Ayşe Sedef Ayter, kostüm tasarımını ise İpek Daner yaptı.

Nos Tiyatronun kurucusu da olan Bağışgil ile oyuncu Ozan Varol, oyunun hazırlık sürecine ve izleyenlerin tepkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DOKSANLAR HER ZAMAN ÇOK BÜYÜLÜ GELMİŞTİR”

Bağışgil, oyunu 'Romeo Juliet hikayesine nasıl farklı bakabilirim?' sorusuyla 2022'de yazmaya başladığını belirterek, Ozan Varol'un da oynamayı kabul etmesiyle motivasyonunun arttığını söyledi.

Müzik üretimi açısından 1990'lı yılların muazzam bir dönem olduğuna vurgu yapan Bağışgil, "Doksanlar bana her zaman çok büyülü gelmiştir. Muazzam eserler olduğunu düşünüyorum ben. Aynı şekilde Shakespeare'in de eseri muazzam bir eser ve bu ikisinin birleşimi beni çok heyecanlandırdı. Ben bunu yazarken aslında her sahneye uygun müziği koymaya dikkat ettim. O şarkının sözleri aslında o sahnenin durumunu anlatıyor. Benim söz ve müzik olarak en hakim olduğum yer doksanlar." açıklamasını yaptı.

Bağışgil, çok iyi bir ekiple oyunu sahneye koyduklarının altını çizerek, "Turne yapmayı çok istiyoruz. Turne takvimimiz 2025 yılında belli olacak. Gitmek istediğimiz çok yer var." diye konuştu.

Gelecek yıl için yeni bir projeleri olduğuna işaret eden Bağışgil, "Ya Öyle Bir Yer Varsa" adında anne-kız hikayesini anlatan bir oyun sahneleyeceklerini dile getirdi.

“SAHNEDE ŞARKI SÖYLEMEK BAMBAŞKA BİR ŞEY”

Oyuncu Ozan Varol da tek kişilik bir oyun yapmak için çalışmalarını sürdürürken teklif geldiğini belirterek, "Beklediğimin çok üstünde bir oyundu. İlk okuma provasına geldiğim zaman hepimiz şok olduk oyuna. Süreç bizim için çok eğlenceliydi." ifadelerini kullandı.

Esere hazırlanırken şarkı söyleme yeteneğini keşfettiğini aktaran Varol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Süreçte bir yabancılık çekmedim. Çünkü benim Romeo'yu dördüncü oynayışım. Lisede, üniversitede, oyunculuk eğitimi aldığım Kraft Oyunculuk Atölyesi'nde de farklı formlarda Romeo oynadım. Tek farkı şarkı söyleyen bir Romeo oldum. Çok keyif aldım. Ben Mansur Ark'ın 'Maalesef', Harun Kolçak'ın 'Gir Kanıma' şarkısını söylüyorum. Bir de toplu şekilde 'Kader'i söylüyoruz. Sesi çok güzel olan arkadaşlarımız var. Ben şarkı söyleyebildiğimi bilmiyordum. Bunun üzerine daha çok gitmem gerektiğiyle ilgili çok fazla geri bildirim aldım. Küçükken gitar falan çalardım ama sahnede şarkı söylemek bambaşka bir şey."

Varol, oyunda Romeo'nun yanı sıra Juliet'in babasını da canlandırdığını kaydederek, 1990'lı yılların hatırda kalan şarkılarını duymak ve güzel bir Shakespeare uyarlaması izlemek isteyen tiyatroseverleri oyunu izlemeye davet etti.

"Verona Çıkmazı" yarın ve 16 Kasım'da Baba Sahne'de, 5 Kasım'da ise Zorlu PSM %100 Studio'da seyirciyle buluşacak.

Sonraki Haber