Ünlü oyuncu Richard Moll hayatını kaybetti

Night Court dizisinde Bull Shannon karakterini canlandıran ünlü oyuncu Richard Moll 80 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Popüler dizi Night Court ile üne kavuşan oyuncu Richard Moll 80 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Acı haber, oyuncunun menajeri tarafından duyuruldu. Moll'un Big Bear Lake'teki evinde öldüğü açıklandı.

RICHARD MOLL KİMDİR? KARİYERİ, OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER

13 Ocak 1943'de Kaliforniya Pasadena'da doğan Moll üç kardeşin en küçüğüydü. Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde Tarih bölümünden mezun oldu. Okuldan sonra oyunculuk tutkusunun peşinden gitti.

1.80 boyu, etkileyici görünümü ve kendine özgü derin sesiyle dikkat çekti. 1984'de NBC'nin popüler komedi dizisi Night Court'ta oynamaya başladı ve 1992 yılına kadar da dizinin bir parçası oldu. Dizide canlandırdığı Bull Shannon karakteriyle özdeşleşti.

Moll, 1985 yılında korku filmi House'daki rolüyle Satürn Ödülü'ne aday gösterildi.

Kendine özgü sesi nedeniyle seslendirme sanatçısı olarak da The Adventures of Batman & Robin ve Spider-Man: The Animated Series'de çalıştı.

Çok yönlü oyunculuk kariyeri boyunca Taş Devri, Jingle All The Way, Casper Meets Wendy ve Scary Movie 2 gibi filmlerde boy gösterdi. Aynı zamanda Cindy Williams'la birlikte Getting By adlı sitcom'da da oynadı.

Ünlü oyuncu çoğu zaman kötü adam rollerinde boy gösterdi. Televizyonda onu Sabrina, The Teenage Witch, 7th Heaven, Smallville, No Place Like Home, Cold Case, Headless Horseman gibi dizilerde de izledik.

Aynı zaman bir kuş gözlemcisi olan Moll kariyerini bitirdikten sonra bir dağ evine taşınmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber