Ünlü müzisyen Robbie Robertson 80 yaşında hayatını kaybetti

The Band'in gitaristi ve söz yazarı Robbie Robertson, 80 yaşında hayatını kaybetti. Robertson, aynı zamanda Martin Scorsese'nin yönetmenliğini yaptığı filmlerden bazılarının müziklerini de yapmıştı.

Son Güncelleme:

The Band ile tanınan ve Bob Dylan’ın baş gitaristliğini yapmış olan Robbie Robertson 80 yaşında hayatını kaybetti.

Kanada doğumlu müzisyenin uzun süredir menajerliğini üstlenen Jared Levine da Robertson’ın ölümünü doğruladı.

Levine, yaptığı açıklamada Robertson’ın öldüğü sırada yanında beş torunuyla beraber eşi Janet, eski eşi Dominique ve çocukları Alexandra, Sebastian, Delphine’in bulunduğunu söyledi. Ancak ölüm nedeniyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Depo Photos

ROBBIE ROBERTSON KİMDİR?

Gerçek adı Jaime Royal Robertson olan Robbie Robertson, 1943'te Toronto'da dünyaya geldi. Robertson, 16 yaşında müzik kariyerine devam etmek için evinden ayrıldı.

The Band, kendi müziklerinin yanı sıra, 1968'deki ilk albümleri 'Music From Big Pink'in başarısından önce Bob Dylan'ın destek grubu olarak büyü turu yapmasıyla biliniyordu.
Grup, 1970'lerde bir dizi beğenilen albüm yayınladı.

1976'da tam bir grup olarak son gösterilerini çaldıktan sonra 1980'ler ve 1990'lar boyunca turne için yeniden bir araya geldi.

Klavyeci Garth Hudson ile birlikte Robbie Robertson, The Band'in klasik kadrosunun hayatta kalan iki üyesinden biriydi.

The Last Waltz'dan sonra Martin Scorsese ile 1980 yapımı 'Raging Bull' ve 2019 yapımı 'The Irishman' gibi yönetmenin en tanınmış filmlerinden bazılarının müziklerinde işbirliği yaptı.
Rolling Stones gitaristi Ronnie Wood ise duygularını "Robbie Robertson hakkında çok üzücü haberler var. O sevimli bir adamdı, harika bir arkadaştı ve çok özlenecek" sözleriyle dile getirdi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber