Ünlü Kızılderili oyuncu ruhlar dünyasına gitti

Ünlü Kızılderili aktör Saginaw Grant hayatını kaybetti. Breaking Bad dizisi, Lone Ranger filmi gibi birçok yapımda rol alan Grant aynı zamanda kabilesinin kalıtsal şefiydi.

Son Güncelleme:

Kızılderililer arasında büyük saygı duyulan bir isim olan efsanevi oyuncu Saginaw Grant'in ruhlar dünyasına gittiği açıklandı.

Iowa ve Otoe-Missouria uluslarıyla kan bağ olan Oklahoma'daki Sac ve Fox Nation'ın kalıtsal şefi olan Grant, 85 yaşındaydı.

Grant'ın vefat haberi Facebook sayfasından verildi. 

Açıklamada "Bir savaşçının eve çağrıldığında yüreklerimiz ağırlaştı. Sac ve Fox kalibesinin kalıtsal şefi, şifacısı Saginaw Morgan Grant hem Kızılderili hem de Hıristiyan olarak dünyayı dolaştı" denildi.

Saginaw Grant kimdir?

1936 yılında Oklahoma, Pawnee'de doğan Grant'ın oyunculuğa başlaması çok geç oldu. Birçok filmde oynadı, televizyon programı yaptı. 

Bir konuşmasında aktör olmayı asla istemediğini itiraf etti. Ancak kendisine ilk teklif geldiğinde hayır demedi. Bir reklam filmiyle başlayan oyunculuk deneyiminde Johnny Depp'in Lone Ranger'ından Breaking Bad'e kadar birçok film ve dizide rol aldı. 

2014 yılıda Oceanside Uluslararası Film Festivali'nde yaşam boyu başarı ödülü aldı.

Röportajlarında hep saygı konusuna değinen Saginaw Grant "Hangi inançtan olursa olsun rengi ne olursa olsun herkese saygı gösterin. Hepimiz insanız. Hepimizin duyguları var. Hepimiz doğruyu yanlışı biliyoruz. Birçoğumuz bu yanlış yolu seçiyoruz ve bu bizi incitiyor" demişti. 

Çocuklara geçmişlerini, geleneklerini öğretmek gerektiğini ifade eden Grant, "Her ulus, her halk kim olduğunu hatırlamak için geleneklerini korumak zorundadır. 

Kızılderili geleneklerini ve kültürünü canlı tutmaya gerçekten inanan Grand, kızılderililerin bütün topraklarını gezdi ve "Geleneklerimizi kaybedersek insanlarımızı kaybederiz" düşüncesine inandı. 

Birçok insan tarafından alçakgönüllü, saygılı ve geleneksel olarak tanımlanan Grand, Amerikan Yerlileri Müzik Ödülleri tarafından da Yaşayan Efsane Ödülü'ne layık görülmüştü.

2018'de yayınladığı "Don't Let te Drums Go Silent" albümü satış rekoru kıldı.

Kovid-19 dünyayı vurduktan kısa bir süre sonra "Bu tecrit çoğu için geçicidir, ancak şu anda deneyimlediğimiz şey birçok yaşlı için normdur. Kriz zamanlarında bir araya gelmek insan doğasıdır ama bu sefer birbirimizin sağlığı ve güvenliği için ayrı kalmak zorundayız. Kendinizi ve neyin önemli olduğunu anlamak için bu fırsatı kullanın. Bu zamanı Tanrı'nın size biçtiği amacı düşünmek için ayırın. Başkalarını arayın, umursadığınızı bilmelerini sağlayın. Olumsuz bir durumda güzelliği bulmak için zaman ayırın. Her durumda sahip olduğunuz fırsatların farkına varın, bir krizde yaptığınız seçimlerin kim olduğunuzu belirlediğini bilin, bunun sizi olumlu bir şekilde tanımlamasına izin verin" mesajını yayınlamıştı. 

Grant, Breaking Bad'de kamyonunu Walter White'a satan adamı oynamıştı

Grant Kore Savaşı'nda ABD Donanmasındaydı ve gazi unvanına da sahipti. 

Oyunculuğunun yanı sıra kuyumcu, dansçı ve sanatçıydı da. 

Bu yılın başlarında kız kardeşini ve yeğenini kovid-19 nedeniyle kaybeden Grant'ın oynadığı filmler arasında The World's Fastest Indian ve Grew Owl da bulunuyor. 

Televizyonda ise Genç Indiana Jones'da gördüğümüz Grant, Breaking Bad'de Walter White'a kamyonunu satan adamı oynamıştı. Community, Shameless, Saving Grace, Baywatch gibi dizilerde de yer aldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber