Türkiye'de tedavi edilen ünlü şarkıcı ülkesinde yatırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Kamerun'un en önemli şarkıcılarından olan müzik ikonu Ekambi Brillant hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Afrika ülkesi Kamerun'un müzik dehalarından Ekambi Brillant'tan acı haber geldi.

Uzun bir süredir hasta olan Ekambi'nin Douala'daki Laquintinie Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber, Kamerun'da büyük üzüntü yarattı. Asıl adı Ekambi Ekambi Louis Brillant olan şarkıcı 74 yaşındaydı.

Ekambi için geçen Haziran ayında kampanya başlatılmış ve Kamerun'daki sağlık tesislerinin yetersiz olması nedeniyle şarkıcının Türkiye'ye tedavi için gönderilmesi istenmişti. Bunun üzerine Kamerun hükümeti, CRTV'nin haberine göre(Kamerun Radyo Televizyonu) Ekambi'nin masraflarını üstlenerek ünlü şarkıcıyı tedavisi için Türkiye'ye göndermişti. Türkiye'deki tedavisinin ardından Ekambi, Kamerun'a geri dönmüştü ancak sağlık durumuyla detay verilmemişti.

Koaci adlı web sitesinde yer alan haberde Brillant'ın ölüm haberi şöyle duyuruldu: "Ekambi Brillant, Türkiye'de tedavi için bir süre kaldıktan sonra getirildiği Douala'daki Laquintinie Hastanesi'nde komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti" denildi.

18 Haziran 1948'de Douala'da doğmuş ve ulusal bazda şöhrete kavuşmuştu. Çocukluğunu Douala'nın banliyösü Djebale'de geçirdikten sonra müzik tutkusunun peşinden yürüdü. Fransız kökenli müzik öğretmeninden gitar çalmayı öğrendi. Les Crack's orkestrasına gitarist olara girdi. ORTF'nin müzik yarışmasını kazandıktan sonra Jonguele la Ndolo adlı 45'liğini piyasaya sürdü.

Ocak 1973'de Kamerunlı basçı Jean Dikoto Mandengue'nin desteğiyle Fransa'ya gitti. Burada ikinci albümünü yayınladıktan sonra müzik şirketiyle sözleşmesi feshederek yeni firmasıyla yeni bir albüm çıkardı. Elongui adlı bu albümü Afrika ve Avrupa'da büyük ses getirdi, 4 milyonu aşkın sattı.

1976 yılında ülkesine dönen Ekambi, burada Ekambi Brillant Show (Les Ebis) orkestarısın kurdu. 20'ye yakın albüm yayınladı. Birçok Afrikalı sanatçının ortaya çıkmasında etkili oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber