TRT, Türkiye'nin ilk süper kahraman evrenini yayınlamaya hazırlanıyor! Lost ve Prison Break...

Türkiye’nin ilk süper kahraman sinematik evreni T- World, TRT'nin dijital platformunda izleyici karşısına çıkacak. Evrenin ilk dizisi Altay'ın yönetmen koltuğunda, Marvel'ın Agents of S.H.I.E.L.D. dizisi ile Prison Break ve Lost gibi dünyaca ünlü yapımlarda yönetmenlik yapan Bobby Roth oturacak.

Son Güncelleme:

T – World evreninin ilk dizisi Altay, 2023 yılının Ocak ayında yayınlanacak. Türkiye'nin ilk süper kahraman sinematik evreni, toplamda 35 süper kahramana ev sahipliği yapacak. Ölümsüzlük gibi güçlere sahip olmayacak olan kahramanlar, çevresel sorunlar, savaşlar ve salgınlar gibi olaylara karşı mücadele edecek.

Yapımcı olarak Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş gibi isimlerden destek alacak olan T-World sinematik evreninin yalnızca dizilerden değil, farklı filmler, oyunlar ve grafik romanlardan oluşması planlanıyor. Evrende, süper kahraman konseptleri Bülent Turgut tarafından tasarlanırken, evrenin senaryosunda ise Halid S. Şimşek'in imzası bulunuyor.

Variety’nin aktardığı habere göre, Altay, toplamda 4 sezon ve 26 bölümden oluşacak. Dizinin yönetmenliğini, daha önce Marvel’ın Agents of S.H.I.E.L.D. dizisi ile Prison Break ve Lost gibi dünyaca ünlü yapımlarda yönetmenlik yapan Bobby Roth üstlenecek.

Dizide, ‘Altay’ dahil olmak üzere toplam altı süper kahraman yer alacak. Altay’ın yanındaki süper kahramanlar ‘Su Perisi!, ‘İkizler’, ‘Rumi’, ‘Nazar’ ve ‘İnsan Tamircisi’ olacak. Dört kötü karakterin de yer alacağı dizideki karakterler, ölümlü olacak. Dizinin yapımına Temmuz ayının sonunda başlanması planlanıyor.

Özellikle Marvel ve DC Comics gibi öne çıkan süper kahraman evrenleri, global çapta ilgi çeken konulardan. Bu algı yakın geçmişte Türkiye’de de kırılmaya çalışılmış, Hakan: Muhafız ve Akıncı gibi diziler ile yeni karakterler ve yeni dünyalar tanıtılmaya başlamıştı

Geçtiğimiz yıl haberi verilen ve bir süredir üzerinde çalışıldığı bilinen Türkiye’nin ilk sinematik evreni ile Türkiye’de bir ilke imza atılacak.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber