Tiyatro sanatçısı Umut Demirdelen, aramızdan ayrıldı

Bir süredir akciğerinde rahatsızlık nedeniyle yoğun bakımda tedavi altında tutulan tiyatro sanatçısı Umut Demirdelen kurtarılamadı. Demirdelen, 67 yaşındaydı...

Son Güncelleme:

Akciğerindeki kronik rahatsızlığın nüksetmesi nedeniyle Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan, ardından yoğun bakım servisine alınan Umut Demirdelen hayata veda etti. 

Usta oyuncuya üç kez koronavirüs testi yapılmış, üç testin sonucu da negatif çıkmıştı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Demirdelen'in ölümünün ardından şu mesajı paylaştı: "Devlet Tiyatroları'nın emekli sanatçılarından Umut Demirdelen'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçımız Umut Demirdelen'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum." 

1953 yılında dünyaya gelen Demirdelen, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları bünyesinde sahneye çıkmıştı. 

Şehnaz Tango'dan Üvey Baba'ya çeşitli dizilerde rol alan sanatçı, en çok Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı "Amerikalı Üstat" rolüyle tanınıyordu...

Sonraki Haber