The Crown dizisinde kullanılan kıyafetler satışa çıkıyor

Bonhams İngiltere ve Avrupa Moda Direktörü Meg Randell, dizide kullanılan elbise ve eşyaların dönem modası ve siyaset tarihine ilişkin verdiği mesajları anlattı.

Yaklaşık 1 yıldır açık artırma çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen Randell, her detayın el yapımı ve özel üretim olduğunu, satışa çıkarılanların, kullanılan ürünlerin yalnızca yüzde 1'i olduğunu kaydetti.

Tüm ürünlerin tarihte bir anı hatırlatan eserler olduğuna dikkati çeken Randell, şöyle konuştu:

"Elizabeth Debicki'nin Prenses Diana rolünde giydiği intikam elbisesi, insanların gördüğünde tanıdığı ikonik bir elbise olmasıyla çok kilit bir ürün. Diana'nın giydiği gerçek elbiseden ilham alınarak yapıldı. Gördüğünüz anda sizi Diana'nın 1990'larda onu giydiği, tüm basın ilgisinin Charles ve Camilla yerine ona döndüğü ana götürüyor. Sadece bir elbise olarak değil, moda tarihinde, kraliyet tarihinde ve pop kültürünün tarihinde bir an olarak harika bir elbise. Çok heyecan verici ve çok ilgi görüyor."

Randell, birçok ürünün dijital ortamda oluşturulduğu hissi olsa da çoğunun gerçekten yapıldığını vurguladı. Altın faytonun çalışır halde olduğunu bildiren Randell, "6 atınız varsa Bonhams'tan dışarı sürerek çıkabilirsiniz." dedi.

Buckingham Sarayı ve Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın kapılarının da kullanılabilir halde olduğunu ifade eden Randell, "Büyük bir köy eviniz var ve kapıya ihtiyacınız varsa The Crown'da kullanılan kapıyı kullanmak havalı olmaz mı?" diye konuştu.

Londra'daki müzayede evinde sergilenen ürünler, 5 Şubat'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek. Satışlar için açık artırma 5 Şubat'ta yapılacak, internet üzerinden teklifler ise 7 Şubat'a kadar alınacak.

Müzayededen elde edilecek gelir, Ulusal Film ve Televizyon Okulu öğrencilerine burs olarak verilecek.