TDK’ya Göre Müzakere ne demek? Müzakare mi müzakere mi?

Son günlerin sıklıkla kullanılan kelimelerden birisi olan müzakerenin anlamı, nasıl yazıldığı araştırılıyor. İşte, TDK'ya göre müzakere kelimenin anlamı ve kökeni hakkında detaylı bilgiler...

Son Güncelleme:

Son günlerin sıklıkla kullanılan kelimelerden birisi olan müzakerenin anlamı, nasıl yazıldığı araştırılıyor. İşte, TDK'ya göre müzakere kelimenin anlamı ve kökeni hakkında detaylı bilgiler…

Müzakere, günlük yaşantımız içerisinde sıklıkla kullanılan kelimelerden birisi olarak öne çıkar. Hem sosyal medya içerisinde hem de gündelik yaşantıda kullanımı bulunan müzakere kelimesi, uzun yıllardan beridir dilimizde kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu(TDK)'na göre farklı anlamları bulunan müzakere kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanımı olabilir.

MÜZAKERE NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE MÜZAKERE ANLAMI

Müzakere kelimesi, dilimiz içerisinde kullanımı çok fazla olan kelimelerden birisidir. Müzakere kelimesi Arapça kökenli bir ifadedir. TDK'ya göre müzakere kelimesi anlamı şu şekilde sıralanabilir:

- Bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunma, oylaşma

- Sözlü sınav

- Etüt

MÜZAKERE KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Cumhuriyet ilanına karar vermek için Ankara'da bulunan bütün arkadaşlarımı davete ve onlarla müzakere ve münakaşaya asla lüzum ve ihtiyaç görmedim.

MÜZAKERE KELİMESİ KULLANILAN ATASÖZÜ VE DEYİMLER

- müzakere etmek

MÜZAKERE ETMEK NE DEMEK TDK?

a. (müza:kere) 1. Bir konuyla ilgili fikir alışverişinde bulunma, oylaşma.

Sonraki Haber