Şule Yüksel Şenler kimdir, nereli? Şule Yüksel Şenler ölüm sebebi nedir?

Şule Yüksel Şenler ile ilgili belgesel bu akşam yayınlanacak. Belgeselde TRT 1'de yayınlanacak Şule belgeselinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer aldı. belgeselin fragmanının ardından Şule Yüksel Şenler'in hayatı ve biyografisi merak edilir oldu. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Son Güncelleme:

Şule Yüksel Şenler hakkında vefatının 3. yılı sebebiyle belgesel hazırlandı. Şule ismi verilen belgesel TRT 1 ekranlarında saatler 19.45'i gösterdiğinde ekranlarda yayımlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Şule belgeselinde Şule Yüksel Şenler'i anlattı. Bu doğrultuda Şule Yüksel Şenler kimdir? Nereli? Şule Yüksel Şenler ölüm sebebi nedir? Şule Yüksel Şenler neden hayatını kaybetti? gibi çeşitli soruların yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar araştırmalarına hız vermiş durumda. Şule Yüksel Şenler'in biyografisi haberimiz içerisinde.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER KİMDİR, NERELİ?

Şule Yüksel Şenler, 29 Mayıs 1938 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Kıbrıslı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Şule Yüksel Şenler, küçük yaşta ailesi ile beraber İstanbul'a göç etti.

Şule Yüksel Şenler, eğitim hayatını henüz ortaokul ikinci sınıftayken bırakarak bir terzinin yanında işe girmesi hasebiyle yarıda bıraktı. Bu durum onun ileride kendi başörtüsü modelini oluşturmasının da yolunu açtı.

Şule Yüksel Şenler 21 yaşında medya sektörüne girdi ve gazetecilik yapmaya başladı. 1965 tarihinde de tesettüre girdi.

Çok sayıda gazete ve yayın organında yazı hayatında olan Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı isimli romanı uyarlanarak filme alındı. Yücel Çakmaklı'nın yönetmenliğini üstlenmiş olduğu Birleşen Yollar isimli filmin başrollerini İzzet Günay ve Türkân Şoray oynadı.

ŞULE YÜKSEL KAÇ YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ?

28 Ağustos 2019'da İstanbul'da hayatını kaybetti. Şule Yüksel Şenler hayatını kaybettiğinde 81 yaşındaydı.

Şule Yüksel Şenler'in mezarı, Eyüp Sultan'da, Mihrişah Valide Sultan Külliyesi haziresinde yer almaktadır.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER'İN KİTAPLARI NELERDİR?

-Gençliğin Izdırabı

-Hidayet

-Bize Ne Oldu

-İslam'da ve Günümüzde Kadın

-Duyuşlar

-Her Şey İslam için

-Uygarlığın Gözyaşları

-Huzur Sokağı

-Kız ve Çiçek

-Sağ El

-Bir Bilinçli Öğretmen

-Yılanla Tilki

Sonraki Haber