Müzik dünyasının efsanesi Meat Loaf vefat etti

SON DAKİKA Dünyaca ünlü şarkıcı ve oyuncu Meat Loaf 74 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Müzik dünyasının efsanesi olan ünlü şarkıcı Meat Loaf 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bat Out of Hell albümüyle satış rekorları kıran Meat Loaf, ayrıca The Rocky Horror Picture Show'da Eddie karakterini canlandırmıştı.

Gerçek adı Marvin Lee Aday olan Meat Loaf bir süre Michael Lee Aday isimini de kullanmıştı.

Acı haberi ünlü şarkıcının eşi Deborah verdi. Meat Loaf'ın yıllardır menajerliğini yürüten Michael Green de haberi doğruladı.

Haber Global'in elde ettiği bilgiye göre Meat Loaf'ın son anlarında eşi Deborah, menajeri Michael Greene, kızları Pearl ve Amanda ile yakın arkadaşları ünlü şarkıcının yanı başındaydı.

Ölüm nedeni ise açıklanmadı.

MEAT LOAF KİMDİR?

Jim Steinman'ın desteğiyle çıkan "Bat Out of Hell" albümü, ABD tarihinin en çok satan 35 albümü arasında yer aldı. Albüm 14 milyon satıldı.

Two of Three Ain't Bad ve Paradise by the Dashboard Light şarkıları ise Bilboard Hot 100 listesinde 11 ve 39 numaray akadar yükseldi.

Meat Loaf ve Steinman 1993 yılında Bat Out of Hell II: Back Into Hell albümünü de yaptı. Bu albüm de ABD'de 5 milyondan fazla sattı. Albümden çıkan "I'd Do Anything for Love" çarkısı 1993 yılında 5 hafta listelerde 1 numarada kalmayı başardı. Ayrıca En İyi Rock Performansı dalında Grammy ödülü getirdi.

Meat Loaf'ın kariyeri boyunca yol arkadaşı olan Steinman da geçen yıl hayatını kaybetmişti.

Meat Loaf'un albümleri dünya çapında 100 milyondan fazla sattı.

Aktörlük kariyerine ise The Rocky Horror Picture Show öne çıktı. Ancak o başka film ve dizilerde de yer aldı. Roadie, Motorama, Leap of Faith, Americathon ve Ghost Wars bunların arasında sayılabilir.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber