Sex Pistols grubunun efsane albüm kapaklarını yapan Jamie Reid hayatını kaybetti

Ünlü Sex Pistols grubunun ikonik albüm kapaklarına imzasını atan sanatçı Jamie Reid 76 yaşında hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Punk müziğinin sembolik grubu Sex Pistols'ın albümlerinin muhteşem kapaklarına imza atan isim olan Jamie Reid'in 76 yaşında Liverpool'da öldüğü açıklandı.

Suburban Press adlı siyasi bir dergide başlayan kariyerinde Malcolm McLaren ile tanıştı. Malcolm'la tanışmasının ardından Reid'in hayatı tamamen değişti.

Sex Pistols grubu için tüm zamanların en ikonik kapaklarından biri olan "Tanrı Kraliçeyi Korusun" şarkısının single kapağını hazırladı.

Punk'ın hâkim olduğu bir Britanya'da büyüyen Reid özellikle 1976-79 yılları arasındaki döneme damgasını vurdu.

16 Ocak 1947 Londra doğumlu olan Reid, tasarımlarında kolajın zıddı olan dekolajı kullandı. Mevcut görüntülerin tamamından veya parçalarından oluşan bir görüntü yerine, orijinal görüntünün parçalarını keserek, kopararak ya da kaldırarak sanatını oluşturdu.

Gazete manşetlerinden fidye notu tarzında kesilmiş harfleri içeren çalışmaları özellikle Birleşik Krallık'ta punk rock imajını belirler oldu. Bu yöntemi Suburban Press'te de uygulamıştı.

Jamie Reid'in en bilinen kapakları arasında "Anarchy in the UK", "God Save The Queen", Holidays in The Sun", "Pretty Vacant" sayılabilir.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber