Rüyada saç görmek nasıl yorumlanır? Rüyada saç kestirmek ne anlama gelir?

Rüyalardaki olaylar, genelde gerçek hayatta meydana gelen olaylardan kaynaklanmaktadır. Bilinçaltına yerleşen etkenler uyku halinde gözümüzün önüne gelerek o olayı tekrar yaşamamıza neden olabilir. Peki, rüyada saç kesmek, kendi saçını kesmek gibi olaylar nasıl yorumlanır?

Son Güncelleme:

Saç kestirme eylemi kadın ve erkekte düzenli olarak yapılan bir durumdur. İnsanın bünyesinde bir rahatlama ve ferahlık hissi verir. Rüyada saç kestirmekte rüya tabircilerine göre refaha kavuşma, izzet ve makam anlamında çeşitli şekillerde rivayet edilir. Ancak rüyada saç kestirmek durumlarına göre farklı anlamlarda barındırmaktadır. Gelin bu anlamlara birlikte bakalım…

RÜYADA SAÇ KESTİRMEK

Rüyada saçını kestirmek, mevki ve makam, izzet ve şan, saygın birisi olma biçiminde yorumlanabilir. Müslüman birinin saç kestirmesiyse dinde hoşnut biri olma biçiminde yorumlanabilir. Ek olarak uzun ömre ve mala, mülke işaret de edilebilir. Rüyada saç kesmek, rüya sahibinin şansının ve kısmetinin kapanacağına da rivayet edilebilir.

Rüyada saçını kesmek, kişi için şansızlık olarak belirtilirken hayra alamet olmadığı da ifade edilmektedir. Rüyada kendi saçını kesmek ek olarak iş hayatında başarısızlığa da işaret olarak görülebilmektedir.

Rüyada saçlarını kestirmek bir başka rivayette de aşk veya evlilik hayatı ile alakalı kötü bir haber alacağına da alamet olarak görülebilir. Rüyada saçının kesilmesi, ortağı olduğu bir işten istenmeyen bir sebepten ötürü ayrılacağına delalet eder. Rüyada saç kesilmesi, rüya sahibine haksız yere bir iftira atılacağına işaret edilmektedir.

Rüyada saçının kesildiğini görmek, rüya sahibinin ağız tadının bozulmasına ve ileride başına gelecek musibete delalet eder.

RÜYADA SAÇ DÖKÜLMESİ

Rüyada saç dökülmesi görmek uğursuzluk olarak kabul edilmektedir. Rüyayı gören kişiyi zorlu ve sıkıntılı günler bekliyor olarak ifade edilir. İnsanlara karşı güvensizlik oluşturacak hareketler yapacağına işaret edilir. Başka yorumda da kişinin arkadaşları tarafından yarı yolda bırakılacağına delalet eder. Rüyada saçların dökülmesi, gerçek hayatta beklenmedik gelişmelerin yaşanacağına işaret edilir. Rüyada saçının döküldüğünü görmek, bir başka yorumda yolculuğa işaret edilmiştir.

Rüyada saçlarının döküldüğünü görmek, hayatında en yakın kişilerden bir şekilde zarar göreceği yönünde işaret edilir.

RÜYADA SAÇ GÖRMEK

Rüyada saç görmek hayra yorulan bir olay olarak ifade edilir. Kişinin güçlenmesine ve hayatı içerisindeki sıkıntıların geçmesi biçiminde yorumlanabilir. Rüyada uzun saç görmek uzun ömre işarettir. Rüyada saç uzaması ise güzel hayırlı işlerin olacağına, rüya sahibinin şansının artacağına delalet edilir. Rüyada saç uzadığını görmek ayrıca mal ve mülke işaret olduğu gibi maddi sıkıntılardan kurtulup rahata ermeye işaret edilir.

Rüyada saçın uzadığını görmek ek olarak evliliğe ve kısmete de işarettir. Rüyada saçını uzun görmek, rüya sahibinin çevresinde kıskanç insanların olduğuna ve dikkat etmesi gerektiğine işaret edilmiştir. Rüyada saçının uzadığını görmek, genel olarak iyiye delalet eder diyebiliriz.

Rüyada saçını kısa görmek, hayra yorulan bir rüyadır. Bolluk, bereket ve şansa işaret eder.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber