"Omar ve Biz", Santa Cruz Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film seçildi

Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er'in yönettiği Omar ve Biz'e bir ödül de Arjantin'den geldi. Yapım, 6. Santa Cruz Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'ne layık bulundu...

Son Güncelleme:

Henüz vizyona girmeyen Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er imzalı Omar ve Biz, ödülleri toplamayı sürdürüyor.

Yapım, Arjantin'de düzenlenen 6. Santa Cruz Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film seçildi.

Cem Bender, Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Hala Alsayasneh, Uygar Tamer ve Ushan Çakır'ın başlıca rolleri üstlendiği filmin konusu şöyle: 

İsmet (Cem Bender), uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir subaydır. İletişim kurmakta zorlanan yapısı yüzünden oğlu Kemal (Ushan Çakır) kendisinden kaçarak ABD'ye gitmiş, karısı Fetihe de (Uygar Tamer) onu takip etmek üzeredir. 

Türkiye-Yunanistan sınırındaki yazlık bir sitede kışın da yaşamaya devam eden İsmet, komşusu Sabri'nin (Menderes Samancılar) hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendisini beklemediği olaylar içinde bulur. Yaşadığı insani tecrübe, İsmet'in politik bakış açısı ve önyargılarıyla yüzleşmesini sağlar. 

Filmin ana karakterleri Omar ve Mariye'yi Türkiye'ye sığınan Suriyeli göçmenler Taj Sher Yakub ile Hala Alsayasneh canlandırıyor, belirtelim...

Sonraki Haber