"Omar ve Biz", 10. South East European Film Festival'de üç büyük ödül birden kazandı

Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er yönettiği Omar ve Biz, Fransa'da düzenlenen 10. South East European Film Festival'de üç ödül aldı. Yapım, En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerinin yanı sıra Cem Bender'e de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü getirdi...

Son Güncelleme:

Omar ve Biz, ödül hanesine yenilerini ekledi.

Film, 2-7 Haziran tarihlerinde koronavirüs salgını sebebiyle çevrimiçi olarak düzenlenen 10. South East European Film Festival'de En İyi Film, En İyi Senaryo ödüllerini aldı. Cem Bender de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.  

Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er 'in yönettiği, senaryosu Mehmet Bahadır Er'e ait Omar ve Biz'de Cem Bender'in yanı sıra Taj Sher Yakub, Menderes Samancılar, Hala Alsayasneh, Uygar Tamer ve Ushan Çakır başlıca rolleri üstleniyor. Filmin konusu şöyle:  


İsmet (Cem Bender), uzun yıllar sınır bölgelerinde görev yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir subaydır. İletişim kurmakta zorlanan yapısı yüzünden oğlu Kemal (Ushan Çakır) kendisinden kaçarak ABD'ye gitmiştir, karısı Fetihe de (Uygar Tamer) onu takip etmek üzeredir.   

Türkiye-Yunanistan sınırındaki yazlık bir sitede kışın da yaşamaya devam eden İsmet, komşusu Sabri'nin (Menderes Samancılar) hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendisini beklemediği olaylar içinde bulur. Yaşadığı insani tecrübe, İsmet'in politik bakış açısı ve önyargılarıyla yüzleşmesini sağlar.  

Filmin ana karakterleri Omar ve Mariye'yi Türkiye'ye sığınan Suriyeli göçmenler Taj Sher Yakub ile Hala Alsayasneh canlandırıyor, belirtelim...

Sonraki Haber