Mona Lisa'nın gizemi çözüldü mü? Araştırmalar orayı işaret ediyor

Mona Lisa tablosundaki sır perdelerinden biri aralanmış olabilir. Son araştırmalar, Leonardo Da Vinci'nin tabloyu Como Gölü kıyısındaki Lecco kentinde resmettiğine işaret ediyor.

Son Güncelleme:

Yıllardır sanatseverleri büyüleyen Leonardo Da Vinci imzalı eserin sırrı, çözülmüş olabilir. arka plandaki manzaraya dair ipuçları bulundu. Da Vinci'nin tabloyu, 500 yıl önce İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki Como Gölü kıyısında resmettiği öne sürüldü. Jeolog ve Rönesans sanatı tarihçisi Ann Pizzorusso'ya göre eserde Como Gölü kıyısındaki Lecco kentinin bazı tanınabilir özellikleri var.

Pizzorusso, resmin nerede yapıldığını bulabilmek için Google Maps ve Google Earth'ü de kullandı. Kayalıkları ve bitki örtüsünü inceledi. Tablodaki manzarayla Lecco arasında benzerliklerin yadsınamaz derece olduğu sonucuna vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet sergisini ziyaret etti Unutulmaya yüz tutan keçe işleme sanatından sergi: "Çingene kızı"na büyük ilgi "Türkiye'yi Şehir Şehir Geziyoruz" projesi kapsamında sıradaki durak Bingöl Burası Brezilya değil Adana: Portakal Çiçeği Karnavalı'ndan renkli görüntüler ''Joker 2'' filminin fragmanı yayınlandı Mimar Sinan'ın "ustalık eserinin" restorasyonunda son düzlük: "2024 sonuna bitirebiliriz"