Kültür Yolu Festivali rotasına 4 il daha eklendi

Bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı, kültür ve sanatın merkezi İstanbul olacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivale yeni eklenen şehirleri "2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme:

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin 13. durağı olan İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin açılış programı, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Etkinlik ayrıntılarına web sitesi adresinden ulaşılabilecek. 

Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "28 Eylül- 6 Ekim arasında gerçekleşecek 9 günlük festival için bu yıl 110'dan fazla etkinlik alanı belirledik. Galataport'tan AKM'ye uzanan normal güzergahımızın dışına da bu festivalde çıkıyor olacağız. Zira İstanbul bunu talep ediyor, bu talebe karşılık vereceğiz." dedi.

4 ŞEHİR DAHA EKLENDİ

2025 yılı için hazırlık çalışmalarının tamamlandığını aktararak, 4 yeni şehrin daha festival kapsamına eklendiğini açıkladı.

MALATYA MANİSA KAYSERİ VE MARDİN DE DAHİL EDİLDİ

Ersoy,"2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali 20 şehirde gerçekleştirilecek. Bu yılki rotamızı oluşturan 16 şehrimize ek olarak Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri de festival takvimimizde önümüzdeki yıl yerlerini alacaklar. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Şüphesiz bu şehirlerimiz, muazzam tarih ve kültürleriyle festivalimize yeni değerler, zenginlikler katacaktır. Amacımız şehir sayımızı artırarak, özellikle uluslararası alanda ülkemizin eşsiz kültür ve sanat varlığını, tarihini ve medeniyet mirasını bütünüyle ortaya koyacağımız muazzam bir sahne oluşturmak." ifadelerini kullandı. 

Sonraki Haber