Koronavirüs korkusu, eğlence sektörünü de vurdu: İptaller peş peşe geliyor

Koronavirüs tehdidi, eğlence dünyasını da derinden etkiledi, etkiliyor. Pek çok festival, organizasyon, konser ya iptal edildi ya da ertelendi. Normale dönüşün sancılı olması bekleniyor...

Son Güncelleme:

Eğlence sektörüne koronavirüs freni...

Dünyanın pek çok noktasında hayatı durma noktasına getiren salgın nedeniyle bugüne kadar onlarca festival, organizasyon, konser ve benzeri etkinlik ya iptal edildi ya da ertelendi. İptaller peş peşe geliyor.

Geçen haftalarda Görevimiz Tehlike serisinin yedinci filminin çekimleri, İtalya'nın Venedik kentinde başlayacaktı. Set kurulmadan ekip ülkelerine gönderildi apar topar. 

25. Bond filmi No Time to Die'in nisan başındaki prömiyeri, kasım sonuna kaldı. 


Liste uzun, iptal ve ertelemelerin belli başlılarını sıralayalım: 

Dijital platform yarışına güçlü bir şekilde girmeye hazırlanan Quibi, 5 Nisan'da Kaliforniya'ya bağlı Culver City'de düzenleyeceği partiyi iptal etti. Partiye Liam Hemsworth'dan Jennifer Lopez'e pek çok tanınmış simanın katılması bekleniyordu.

Popüler yarışma programları Wheel of Fortune (Çarkıfelek) ve Jeopardy'nin (Riziko)" Sony stüdyolarındaki çekimlerinin seyircisiz yapılmasına karar verildi. Çekimler, nisan ortasına kadar seyircisiz devam edecek. Şimdilik...

CBS, The Amazing Race şovunun çekimlerini durdurdu. 

Jia Zhangke ve Hong Konglu yönetmen Wong Kar-wai, yeni filmlerinin çekimlerini şimdilik dondurdu.

Disney, yeni kanalı Disney Plus'ın iki günlük Avrupa etkinliğinden vazgeçti. 

AMC Network, 18 Mart'ta New York'ta düzenleyeceği sunumu iptal etti. 

ABD'nin başkenti Washington DC'de 12-22 Mart arasında düzenlenmesi planlanan Çevre Filmleri Festivali de iptal edilenler arasında. 

ABD'den devam edersek; sinema, TV ve müziği kapsayan, bir dizi interaktif etkinlik, konferans ve panellerin düzenlendiği Austin, Teksas'daki büyük festival South by Southwest de bu yıl yapılamayacak. 1987'den beri binlerce kişiyi çeken festival, 13 Mart'ta başlayacaktı, belirtelim. 

Geena Davis'in kurucuları arasında olduğu Bentonville Film Festivali, 29 Nisan'da başlayacaktı, erteleme kararı geldi. Yeni tarih, 5-8 Ağustos.

Avrupa'nın en büyüğü, dünyanın da sayılı TV fuarlarından Fransa'nın Cannes kentindeki MipTV de iptal edildi. Dev organizasyon, 30 Mart'ta başlayacaktı. Cannes Film Festivali'nin geleceği konusunda henüz bir karar alınmış değil.


5 Mart'ta başlaması planlanıyordu, o da ertelenenler kervanına katıldı: Selanik Belgesel Festivali'nin en erken mayıs sonlarında düzenlenmesi bekleniyor. 

Suudi Arabistan'daki Kızıldeniz Film Festivali bu perşembe Cidde'de kapılarını açıyordu, o da ertelendi. Henüz yeni tarihe ilişkin bilgi yok. 

Doha Film Enstitüsü'nün sinema profesyonellerini buluşturduğu Qumra etkinliği iptal edildi. 

Ve konserler... Pek çok müzisyen ve grup, konserlerini ya iptal etti ya da erteledi.


Son haber Madonna'dan geldi..

Şarkıcı, bugün ve yarın Paris'te sahne alacaktı, bu konserler iptal edildi...

Sonraki Haber