Kahreden ölüm: 'Tedavi edilemez' hastalığa yakalanan ünlü isimden acı haber geldi

Maceraperest ve görsel-işitsel yapımcı Ferrol Carlos Caraglia, hayatının son projesini tamamlayamadan öldü.

Son Güncelleme:

Maceraperest ve görsel-işitsel yapımcı Ferrol Carlos Caraglia, hayatının son projesini tamamlayamadan öldü.

10 ay önce beyin tümörü teşhisi konulan Galiçyalı fotoğrafçı Caraglia, bunun üzerine hayatımın son projesi diyerek hayatının sonu hakkında bir belgesel çekmeye karar vermişti. Ancak ölüm onu beklenenden erken yakaladı.

Koronavirüs döneminde yaptığı belgesellerle adından söz ettiren Caraglia, 52 yaşındaydı.

Teşhis konulduğunda doktorlar tarafından 'tedavi edilemez' denilmişti. Ancak bir doktor Caraglia'ya ömrünü iki yıl uzatabileceği yönünde umut vermişti. Bunun üzerine hayatının son projesi olarak ölüme gidişini belgesel olarak çekmeye karar veren ünlü fotoğrafçı teşhis konulduktan 10 ay sonra aramızdan ayrıldı.

Deniz ve çevreye olan ilgisiyle bilinen ve 'Bacalao' lakabı takılan Caraglia, kariyeri boyunca dalış eğitmenliği de yapmıştı. İklim değişikliğinin etkisini göstermek için Antarktika'ya da gitmişti.

1969 yılında İngiltere'de doğan Caraglia, ölümcül hastalığını öğrendiğinde bunu çok sakin karşılamış ve o güne kadar ayrıcalıklı harika bir hayat yaşadığını söylemişti. Geriye kalan ömrünü sakin yaşamak istediğini belirtmişti.

Hastalığını öğrendikten sonra iki kez kalp krizi atlatan Caraglia, son günlerinde ölüme yolculuğunu anlatacağı belgesel için yapımcılarla görüşüyordu.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber