Japon animesi Psycho-Pass'in konusu nedir?

İstanbul Fatih'te sur cinayetleri olarak bilinen vahşetin ardından gündeme gelen Japon animesi Psycho-Pass'in konusu insanların teknolojiyle birlikte suç işleme potansiyellerini ölçmeye yarayan bir cihazın icadını ve bu cihazı kullanan özel bir güvenlik biriminin maceralarını işliyor.

Son Güncelleme:

Production I.G tarafından hazırlanan 2012 yapımı bir cyberpunk anime serisi olan Psycho-Pass, Gen Urobuchi tarafından yazılmış ve yönetmenliği Naoyoshi Shiotani ve Katsuyuki Motohiro tarafından yapılmış olup ilk sezonu Ekim 2012-Mart 2013 tarihleri arasında yayınlandı. İkinci sezonu ise Ekim-Aralık 2014 tarihleri arasında, 2015 yılında da bir anime filmi yayınlandı. Dizi 4 sezon olarak yayınlandı. 

Psycho-Pass'ın konusu ne?

22. yüzyılda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanların suç işleme potansiyellerini ve işledikleri suçun derecesini ölçebilen Psycho-Pass adında bir cihaz icat edilmiştir. Yetkililer, yüksek derecelendirme tespit etmeleri halinde dominators adlı silahlar ile sadece Psycho-Pass cihazının üst düzey suçlu olarak tespit ettiği kişiler üzerinde etkili olan bir silahlarla olaya müdahale eder.

Hikâye, Unit 1 adlı özel bir güvenlik biriminden Shinya Kogami ve Akane Tsunemori ile birimin diğer üyeleri arasında geçmektedir.

Sonraki Haber