James Dean başlangıçmış, 400'ü aşkın ünlü isim dijital olarak "canlandırılacak"

James Dean haberinin tartışması sürerken sırada çok sayıda ünlü ismin olduğu ortaya çıktı. ABD'de bir teknoloji şirketi, Bette Davis'ten Rock Hudson'a, Ingrid Bergman'dan Dizzy Gillespie'ye 400'ü aşkın kişiyi dijital olarak canlandıracak.

Son Güncelleme:

64 yıl önce aramızdan ayrılan James Dean'in bir filmde başrollerden birini üstleneceği haberi, geçen haftadan bu yana tartışılıyor, daha da tartışılacak muhtemelen zira bunun sadece başlangıç olduğu ortaya çıktı.

İkonik aktörün mevcut görüntülerini kullanarak kısaca CGI (bilgisayar üretimli imgeleme) olarak anılan teknikle bir karakter yaratacak, bu karakteri de Finding Jack adlı filmde "oynatacak" Worldwide XR şirketi, oyuncular, sporcular, müzisyenlerle birlikte tarihe geçmiş 400'ü aşkın önemli ismin görüntülerini ve bunları kullanma hakkını elinde tutuyor. Kimler yok ki bu isimler arasında? Jimmy Stewart'dan Bette Davis'e, Christopher Reeve'den Ingrid Bergman'a, Rock Hudson'dan müzisyenler Aaliyah, Jerry Garcia ve Dizzy Gillespie'ye, yazar-şair-dansçı-şarkıcı Maya Angelou'dan beyzbol efsanesi Lou Gehrig'e liste kabarık...

Şirketin CEO'su Travis Cloyd, "Efsaneler asla ölmez," diyerek yaptıklarının aslında bu insanları yüceltmek olduğunu ima ediyor. Pek çok kişinin etik nedenlerle kendilerini eleştirdiğinin farkında Cloyd ama bunun kaçınılmaz olduğunu savunuyor ve ekliyor: "Onların anısını gölgeleyecek bir şey sözkonusu değil." 

Gareth Crocke'un romanından aynı adla uyarlanacak Finding Jack, ölmüş bir aktörün sinema perdesinde bu teknolojiyle boy göstereceği ilk büyük yapım olacak. 


Dijital olarak canlandırılacak James Dean, Vietnam Savaşı sırasında geçen bir öykü anlatan filmde ana karakterlerden birini oynayacak.

Finding Jack'in 11 Kasım'da kutlanan Amerikan Gaziler Günü'ne yetiştirilmesi planlanıyor...

Sonraki Haber