İstanbul'un kültür-sanat ajandasında bu hafta

Konserler, sergiler, fuarlar, oyunlar, gösteriler... İstanbul'un kültür-sanat dünyası, renkli ve dopdolu içeriğiyle sanatseverlerin karşısında. Bu hafta neleri izleyeceğiz, birlikte bakalım...

Son Güncelleme:

Yeni başlayan ve devam eden oyunlardan konserlere, çeşitli gösterilerden sergilere İstanbul yine dolu bir içerik sunuyor izleyiciye. Önümüzdeki haftanın programında neler var, birlikte bakalım mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda bu hafta birçok oyun tiyatroseverlerle buluşacak. 


Program kapsamında, 5-8 Şubat'ta Tatlı Kaçık, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alan Matruşka, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, müziklerini Burhan Şeşen'le Gökhan Şeşen'in yaptığı, Carlo Goldoni'nin İtalyan komedi tiyatrosuna kazandırdığı en seçkin örneklerden İki Efendinin Uşağı, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek. 


Aynı tarihlerde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde sahnenin ilk kadınları Afife Jale ve Bedia Muvahhit'i çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi Sahnesi'nde bir araya getiren Hayal-i Temsil, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatan Uzlaşma, Ümraniye Sahnesi'nde bir çiftin hikâyesini, pişmanlıkları, yaşayamadıkları, söyleyemedikleri üzerinden anlatan Geç Kalanlar, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ayrıldıktan sonra da didişmeye devam eden ve biricik kızlarını bir türlü paylaşamayan karıkocanın bitip tükenmek bilmeyen kavgalarının konu edildiği Hisse-i Şayia ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde Türk tiyatrosunun önemli adlarından Naşit Özcan'ın yaşamından kesitler sunan Komik-i Şehir Naşit Bey sahnelenecek. 


Klasik Fransız Tiyatrosu'nun kurucularından Moliere'in yazdığı son oyun Hastalık Hastası da 6, 7 ve 8 Şubat'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. 

Çocuk oyunlarındaysa bu hafta 6 ve 7 Şubat'ta Bir Gün Ayakkabımın Teki, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Karagöz Çiftlik Bekçisi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik izleyicilerle buluşacak. 

Palyaço Prens isimli oyunun Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sergileneceği 9 Şubat'ta ayrıca Yaşasın Barış, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Peri Kız Müzikali, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Rüya, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Harikalar Mutfağı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Üzgün Ağaçlar Ülkesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Yaşayan Sayfalar, Ümraniye Sahnesi'nde, Bisküvi Adam, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Benim Güzel Pabuçlarım da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak. 

DEVLET TİYATROLARI

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Jennifer Haley'nin internet üzerindeki video oyunlarına bağımlı gençlerin ilgisiz anne babaları için uyarı niteliğinde mesajlar barındıran oyunu Kaçış 3: Kıyamete Çağrı, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Okday Korunan'ın yazıp yönettiği İyi Şanslar, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de 4-9 Şubat'ta sahnelenecek. 


Aynı tarihlerde Jules Verne uyarlaması 80 Günde Devr-i Alem, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, William Shakespeare'in en çok oynanan oyunlarının Hamlet, Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak. 

Hayati Çitaklar'ın yazıp Ahmet Mark Somers'in yönettiği Alyoşa, 4-8 Şubat'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'ye, Anton Çehov'un yazdığı Aziz Dostum Çehov, 6-9 Şubat'ta Garibaldi Salon 2'ye konuk olacak. 

Haldun Dormen'in yönetmenliğini üstlendiği ve Kemal Uzun'la birlikte Ray Cooney'den çevirdiği Karmakarışık ise, 5 ve 6 Şubat'ta Beylikdüzü AKM Sahnesi'nde oynayacak. 

SAHNE SANATLARI VE KONSERLER

Şener Şen'i yıllar sonra tiyatro sahnesine döndüren Zengin Mutfağı, 3-4 Şubat'ta DasDas Sahne'de.

Caz, R&B, soul ve blues müziğinin dünyaca ünlü isimlerinden China Moses, 5 Şubat'ta İş Sanat'ta müzikseverlerle buluşacak. 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 7 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na konuk olacak. Lior Shambadal'ın yöneteceği konserin solisti, Alman keman sanatçısı Rebekka Hartmann. 

SERGİ, FUAR VE PANELLER 

Beste ve düzenlemeleriyle Türk pop müziğine yön veren sanatçılar arasında yer alan Onno Tunç, 4-6 Şubat'ta İTÜ Maçka Kampüsü Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmaları Merkezi'nde düzenlenecek panellerle anılacak. 

İran Kültür haftası kapsamında İran El sanatları sergisi, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 6 Şubat'ta açılacak. 


Bu yıl "Keşfet" temasıyla organize edilecek 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 8-16 Şubat'ta, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde kitapseverlerle buluşacak. 

İmza günleri, söyleşi, seminer, ve paneller başta olmak üzere 700'ün üzerinde etkinliğin gerçekleştirileceği fuarın onur konuğu, Ahmet Ümit. AA

Sonraki Haber