İstanbul'un kültür-sanat ajandasına yakından bakış, bu hafta neler izleyeceğiz?

Konserler, tiyatro oyunları, gösteriler, sergiler... İstanbul'un kültür-sanat dünyası, yine dopdolu içeriğiyle sanatseverlerin karşısında. Bu hafta hangi etkinlikler var, birlikte bakalım...

Son Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bu haftaki programıyla başlayalım: 


İSTANBUL ŞEHİR TİYATROLARI'NDA BU HAFTA 

19-22 Şubat'ta Moliere'in Hastalık Hastası adlı oyunu, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, modern İspanyol tiyatrosunun önemli temsilcilerinden Jose Sanchis Sinisterra'nın yazdığı Ay, Caramela!, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, John Patrick imzalı Tatlı Kaçık (üstte), Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Gökhan Aktemur'un Boris Vian ve John Steinbeck'in metinlerinden yola çıkarak yazdığı Karıncalar-Bir Savaş Vardı, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Kahvede Şenlik Var, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Amerikan toplumunun vitrininde sunulan kutsal aile kavramının anlatıldığı Vahşi Batı (altta), Ümraniye Sahnesi'nde, Nezihe Meriç'in yazdığı Çın Sabahta, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, ilişkilerde ideali arama uğraşını mercek altına alan Matruşka, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izlenebilir. 


Ahmet Mithad Efendi'nin romanından uyarlanan müzikli oyun Felatun Bey ile Rakım Efendi ise 20, 21 ve 22 Şubat'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısında.

Çocuk oyunlarına da bakalım: 

20 ve 21 Şubat'ta Karagöz Çiftlik Bekçisi, Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, Bir Gün Ayakkabımın Teki de Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik izleyicilerle buluşacak. 


Yaşayan Sayfalar'dan bir sahne...

23 Şubat pazar gününün programıysa bir hayli yoğun: Harikalar Mutfağı, Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, Rüya, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Peri Kızı, Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, Yaşayan Sayfalar, Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, Benim Güzel Pabuçlarım, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, Bisküvi Adam, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, Palyaço Prens, Ümraniye Sahnesi'nde, Yaşasın Barış, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, Üzgün Ağaçlar Ülkesi de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak. 

İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI PROGRAMI 

İstanbul Devlet Tiyatrosu'na geçiyoruz: 

18-23 Şubat'ta İskender Pala imzalı Leyla ile Mecnun, Mecidiyeköy Büyük Sahne'de, Bir Picasso, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, Bir Peri Masalı Radyum Kızları da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izlenebilir. 

Bir yandan yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken diğer yandan bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorgulayan Düdüklüde Kıymalı Bamya, 18-22 Şubat'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'ye, Çehov'un kaleme aldığı Aziz Dostum Çehov (üstte), 20-23 Şubat'ta Garibaldi Salon 2'ye, Ray Cooney'nin yazdığı Haldun Dormen'in çevirip yönettiği Karmakarışık da 21, 22 ve 23 Şubat'ta Zeytinburnu Sahnesi'ne konuk olacak. 

Çocuk oyunu Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde ise 20-23 Şubat'ta Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde minik izleyicilerini ağırlayacak. 

SIRA DASDAS'DA 

DasDas Atölye, 18 Şubat'ta ilk kez Orijinal Günahlar oyununu misafir ediyor. 


Yenilenen oyuncu kadrosuyla seyircilerle buluşan Timsah, 19 Şubat akşamı, Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen ve Tilbe Saran'ı buluşturan sezonun popüler oyunlarından Vahşet Tanrısı ile İvanov da 20 Şubat'ta sahneleniyor.

22 Şubat'ta Uyku Nereye Kaçar?, minik tiyatroseverlerin karşısında.

Ertesi gün yine bir çocuk oyunuyla açılıyor: Pi Hanım'ın Tarifsiz Kurabiyeleri, saat 13.00'te izlenebilir. DasDas haftayı, sezonunun bir başka popüler oyunu Westend/Batının Sonu ile kapatıyor. 

DİĞER SAHNELERDE NE VAR?

Biraderler Yapım'ın sahneye koyduğu Avustralyalı yazar Andrew Bovell imzalı Anlaşılmaz Konuşmalar, 18 Şubat akşamı Akatlar Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor. Oyunda Arda Aydın, Neslihan Yeldan, Nilay Erdönmez ve Fatih Sönmez rol alıyor. 


Kubilay Tunçer, Levent Üzümcü, Neslihan Yeldan ve Özge Özder'in rol aldığı Gerçek, 19 Şubat'ta Zorlu PSM'de izlenebilir. 

Haldun Taner'in ilk sahnelenişinin üzerinden 56 yıl geçen büyük eseri Keşanlı Ali Destanı, minik bir rötarın ardından 20 Şubat'ta TİM Show Center'da prömiyer yapıyor. Yücel Erten'in yönettiği müzikli oyunda Birce Akalay, İlker Ayrık, Meral Çetinkaya, Köksal Engür, Nilgün Kasapbaşoğlu, Aykut Taşkın ve Hilmi Özçelik başrollerde. 


Aynı akşam İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi, Akciğer adlı oyunu misafir ediyor. İklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan oyunda Engin Hepileri ile Nergis Öztürk rol alıyor. 


Akciğer'de Engin Hepileri ile Nergis Öztürk rol alıyor. 

23 Şubat'ta Serenay Sarıkaya ile Ezgi Mola, Enis Arıkan, Merve Dizdar, İbrahim Selim ve Şükrü Özyıldız'ın başrolleri paylaştığı Alice müzikali Zorlu PSM'de izlenebilir. 

SAHNE SANATLARI VE KONSERLER 

Zorlu PSM'nin programıyla devam ediyoruz:

Viyolonselde Rahşan Apay, kemanda Oleksandr Samoylenko ve piyanoda Tutu Aydınoğlu'nun yer aldığı Trioistanbul, "Klasikten Tangoya Gala Konseri" ile 18 Şubat'ta izleyici karşısında. 

Jehan Barbur, "İçimdeki Türküler" başlığı altında 19 Şubat'ta sahnede. 

20 Şubat'ta Nirvana grubunu yaşatmak için kurulan Nirvana Tribute Band, grubun doğum gününü sahnede seyirciyle kutluyor. 


Aynı akşam Robbie Williams, Sinead O'Connor ve Paul McCartney gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan saksafoncu Gilad Atzmon, caz gitaristi Sarp Maden ile buluşuyor. 


Teoman da, 21 Şubat akşamı Zorlu PSM'de sahnede. 

Yarın Fransız caz sahnesinin önemli sanatçılarından Vincent Peirani, 19 Şubat'ta Fransız piyanist Alexandre Kantorow, 20 Şubat'ta ise büyük flamenko ustası Antonio Gades'in eserlerini yaşatmaya devam eden Antonio Gades Topluluğu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na konuk oluyor. 

Sanatta 40. yılını kutlayan Yeni Türkü, senfonik bir konser ve sürpriz konuklarla 21 Şubat'ta Bostancı Gösteri Merkezi'nde. 

Büyük Ev Ablukada, 21 ve 22 Şubat'ta DasDas Sahne'yi ele geçiriyor! "Mutsuz Parti"ye katılabilirsiniz...


SERGİ VE KONFERANSLAR

Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin Ataköy yerleşkesinde yarın düzenleyeceği Güneydoğu Anadolu'nun Göbeklitepe Kültürü isimli konferansta tüm yönleriyle Göbeklitepe'yi anlatacak. 

Avusturya ve Türkiye'den 22 sanatçının eserlerinden oluşan Viyana-İstanbul Kültür Sanat Buluşması isimli sergi, Viyana'nın ardından 18 Şubat'ta Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezinde kapılarını açacak. 

Konuşan Resimler-Bu Toprakların Ozanları sergisiyse 22 Şubat'tan itibaren Yapı Kredi Bomontiada'da gezilebilir... 

Sonraki Haber