İşaret dili kullanılarak hazırlandı: "Moni ve Bobo", işitme engelli çocukları geliştirmeyi hedefliyor

İstanbul Kültür Üniversitesi ve Çocuk Eğitim Derneği işbirliğiyle işaret dili kullanılarak hazırlanan Moni ve Bobo adlı hikâye kitabı piyasaya çıktı. Kitap, 2 yaş üzeri işitme engelli çocukların gelişimini hedefliyor.

Son Güncelleme:

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları Bölümü öğrencileri ve Çocuk Eğitim Derneği, işaret dili kullanarak Moni ve Bobo isimli hikâye kitabını hazırladı.  

Üç ayda tamamlanan kitap, 2 yaş üzeri işitme engelli çocuklar ve aynı gelişim düzeyindeki yaşıtlarına yönelik görsel ağırlıklı ve çocukların bilişsel süreçlerini geliştirme adına neden-sonuç ilişkisini anlamalarını sağlayacak şekilde kurgulandı.

İşaret dili eğitmeni, işitme engelliler öğretmeni, uzman odyolog ve uzman psikolojik danışmandan destek alınarak hayata geçirilen Moni ve Bobo, tüm sayfalarının QR kodla desteklenmesi ve bu kod okutulduğunda öykünün işaret diliyle aktarılması özelliğiyle ön plana çıkıyor.  

Ailelerin, erken ve okul öncesi dönemdeki çocuklarına öykü anlatmalarına aracılık eden kitap, işaret dili kullanımıyla çocukların dil-işitsel edinimlerine, bilişsel ve kişisel gelişim süreçlerine de destek olmayı amaçlıyor. 

Sonraki Haber