İngiliz Kraliyet Ulusal Tiyatrosu, iki önemli eseri daha online erişime açıyor

Shakespeare'in 12. Gece'sini erişime açan İngiliz Kraliyet Ulusal Tiyatrosu, iki önemli eseri daha koronavirüs günlerinde seyirciyle buluşturuyor: Sırada Danny Boyle'un yönettiği Frankenstein ile bir başka Shakespeare eseri Antonius ve Kleopatra var...

Son Güncelleme:

Shakespeare'in ölümsüz eserlerinden 12. Gece, 23 Nisan'da 1 hafta sürüyle erişime açılmıştı, İngiliz Kraliyet Ulusal Tiyatrosu (National Theatre), önümüzdeki 2 haftada da tiyatroseverlerin yanında.

İki önemli oyun daha, kurumun YouTube kanalı üzerinden online erişime açılıyor.

30 Nisan-8 Mayıs arasında seyirciyle buluşacak ilk oyun, Mary Shelley'nin ölümsüz eserinden sahneye taşınan Frankenstein.

Trainspotting ve Slumdog Millionaire'in Oscar'lı yönetmeni Danny Boyle'un imzasını taşıyan Frankenstein'da sahnede iki usta isim dönüşümlü olarak "yaratığı" canlandırmıştı. 


Bugüne kadar dünya çapında 800 binden fazla kişiye ulaşan oyunda tiyatroseverler, ilk temsilde Benedict Cumberbatch'i, ardından Jonny Lee Miller'ı seyretme imkânını bulacak. 

İkinci oyunsa yine bir William Shakespeare uyarlaması. 


7-14 Mayıs arasında erişime açık kalacak Antony and Cleopatra'da da (Antonius ve Kleopatra) iki önemli isim; Ralph Fiennes ile Sophie Okonedo başrollerde.


Oyunun yönetmeni, Simon Godwin...

Sonraki Haber