İKSV, İstanbul Film Festivali'nin ödüllü filmlerini MUBI üzerinden erişime açıyor

39. İstanbul Film Festivali'ni koronavirüs salgını yüzünden ertelemek zorunda kalan İKSV, ödüllü filmlerini MUBI üzerinden seyirciyle buluşturuyor. 12 filmlik seçki, festival tarihlerinde yani 10-21 Nisan arasında erişime açılacak...

Son Güncelleme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 10-21 Nisan tarihlerinde düzenlenmesi öngörülen 39. İstanbul Film Festivali'ni ertelemek zorunda kaldı ama sinema seyircisini de unutmadı. 

İKSV, geçmiş festivallerde ödül almış 12 filmi MUBI üzerinden erişime açıyor. 

Gösterimler 10 Nisan'da başlayacak. 

12 filmlik seçki şöyle:

Tony Manero (2008)

Pablo Larraín'in Pinochet rejimi üçlemesinin psikolojik bir hiciv niteliğindeki ilk filmi Tony Manero'nun başrolünde Alfredo Castro yer alıyor. Film, Saturday Night Fever'da (Cumartesi Gecesi Ateşi) John Travolta'nın canlandırdığı Tony Manero karakterini saplantı haline getiren bir adamın öyküsünü anlatıyor.

Körlük (2014)

Eskil Vogt'un Sundance ödüllü bu ilk uzun metrajlı filminin başkarakteri Ingrid, görme duyusunu kaybetse de rüyalarındakileri gerçekten gördüğünü söyler. "Zihin gözü", algıyla düşlem arasında bir Araf…  

Faydalı Hayat (2010)

Uruguay'ın başkenti Montevideo'da sanat filmleri gösteren bağımsız bir sinema ve mekânın kapanmasıyla yüzleşmek zorunda kalan programcısının öyküsü. Filmin yönetmeni Federico Veiroj.

Oslo, 31 Ağustos (2011)

Joachim Trier'in Altın Lale'li Reprise filminde de başrolü oynayan Anders Danielsen Lie, burada da filmi neredeyse tek başına yürütüyor. Film, bağımlı bir gencin Oslo'daki rehabilitasyon kliniğinden günübirlik ayrılışıyla yaşadıklarını anlatıyor. 

Mikrofon (2010) 

Eski aşklar, sokakta gösteri yapan hip-hop sanatçıları, kaykaycılar, çatılarda konser verenler, grafiti sanatçıları... Yeni Kuzey Afrika sinemasının cesur bir örneği niteliğindeki Ahmad Abdalla imzalı Mikrofon, İskenderiye'nin müzik ve sanatla çizilmiş bambaşka bir portresini gözler önüne seriyor. 

İşe Yarar Bir Şey (2017)


Trende uzun bir gece yolculuğu esnasında etrafındaki manzarayı ve insanları hayranlıkla seyreden Leyla, hemşirelik öğrencisi Canan'la tanışır. Yolun sonunda, Yavuz'un evinde, Canan büyük bir sorumlulukla karşı karşıya kalır... Pelin Esmer'in senaryosunu Barış Bıçakçı'yla birlikte yazdığı filmin başrollerini Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener paylaşıyor. 

Ne Yaptın Richard (2012) 

Liseli bir rugby yıldızının hayatı, bilinçsiz bir şiddet eyleminin sebep olduğu korkunç trajedi yüzünden geri dönüşü olmayan bir şekilde değişir. İrlanda'da büyük bir sarsıntı yaratan gerçek bir olaydan esinlenen film, suç, ceza ve içsel kötülük kavramlarını analiz ediyor. Ne Yaptın Richard'ın yönetmeni Lenny Abrahamson.

Şeylerin Boktanlığı (2009)


Şarkıcı Roy Orbison'a adanmış film, Belçika'nın ufak bir kasabasında alkolik ve cahil babası, ağzı bozuk, kavgacı üç amcası ve herkese kol kanat geren annesiyle aynı evde yaşayan 13 yaşındaki Gunther'in acıklı büyüme hikâyesini anlatıyor. Filmin yönetmeni Felix Van Groeningen.

Taş Bebek (2013)

"Papusza" olarak da tanınan Bronisława Wajs (1908–1987) dünyanın en ünlü Roma şairi olarak kabul edilir. Polonya'daki yaşamı, gizemler ve eziyetle doludur; şiir yazma yeteneğiyle kazandığı şöhrete rağmen kendi ülkesinde, Roman kültürü ve âdetlerine ihanet etmekle suçlanmıştır. Joanna Kos-Krauze ile Krzysztof Krauze'nin imzasını taşıyan siyah-beyaz film, şairin hayatını doğumundan ölümüne, çocuk yaşta evliliğinden zorunlu göçüne ve fukaralığına dek izliyor. 

Camille Claudel, 1915 (2013) 

Bruno Dumont, bizleri beklenmedik mizah yeteneğiyle şaşırtmadan önce, büyüleyici Juliette Binoche'un, acı çeken bir sanatçının yalın ve seyirciyi içine çeken portresini sunduğu bu filmde olduğu gibi, insanlık trajedilerine dair kasvetli arayışlarıyla beğeni toplamıştı. Bu film, heykeltıraş Camille Claudel'in akıl hastanesinde geçen günlerini anlatıyor. 

İmkânsızın Şarkısı (2010) 

Haruki Murakami'nin aynı adlı romanından uyarlanan romantik drama, ilk aşkın yakıcılığını, ölümün soğuk gölgesini şiirsel bir dil ve göz alıcı bir görsel tasarımla anlatıyor. 60'ların Tokyo'sunda geçen filmin yönetmeni Tran Anh Hung.

'93 Yazı (2017) 

6 yaşındaki Frida, annesinin ölümü üzerine amcasının yanına gönderilir. Yaşayacağı yeni evi, doğduğu yer olan Barcelona'dan uzakta, kırsal bir bölgededir. Frida, annesinin ölümüne ve yeni hayatına alışmakta zorlanır ve... '93 Yazı, Katalan yönetmen Carla Simon'ın ilk filmi...

Sonraki Haber