İdlib saldırısı sonrasında İstanbul'daki kültür sanat etkinlikleri iptal edildi

İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından İstanbul'da planlanan birçok kültür sanat etkinliği iptal oldu. Tiyatrolar perde açmıyor, sanatçılar sahneye çıkmıyor, ödül törenleri de başka bir tarihe ertelendi...

Son Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tüm kültür sanat etkinlikleri, 3 gün süreyle iptal edildi.

Bu akşam Mónica Molina, yarın akşam da Gypsy Devils grubu Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacaktı, bu konserlerin iptal edildiği açıklandı. 


Şehir Tiyatroları'nda bugün, yarın ve 1 Mart'ta oyun sahnelenmeyecek. 

İlçe belediyeleri de peş peşe açıklamalar yaparak başsağlığı mesajlarını iletti.

Sarıyer Belediyesi'nden Bahçelievler Belediyesi'ne kurumlar taziyelerini sunarken Maltepe, Beşiktaş, Ümraniye, Fatih, Üsküdar, Ataşehir, Sultanbeyli ve Eyüp belediyeleri, 3 gün süreyle etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. 

Kadıköy Belediyesi de "28, 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerindeki tüm etkinliklerimiz iptal edilmiştir. 2 Mart tarihindeki Kraliçe Lear film gösterimi ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir," açıklamasını yaptı. 

Büyükçekmece Belediyesi, bu akşam sahnelenecek Füsun Demirel'in Şişman Güzeldir tiyatro oyununun iptal edildiğini duyurdu, ilçede hafta boyunca yapılması planlanan tüm kültür sanat etkinlikleri de ertelendi.  

Pendik Belediyesi, hafta boyunca yapılması planlanan tüm konser programlarını iptal ederken Beylikdüzü Belediyesi, bu akşamki Bülent Ortaçgil konserinin iptal edildiğini duyurdu.  

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bugün Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'ndeki Napolitan konseriyle yarın sahnelenecek Üç Silahşor gösterisinin iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın Caddebostan Kültür Merkezi'nde bugün vereceği konser de iptal edildi. 

Kerem Alışık, Kaan Taşaner ve İştar Gökseven'in rol aldığı Esaretin Bedeli oyununun yarın akşamki gösterimi, 4 Nisan'a ertelendi. 

İş Sanat da 1-2 Mart'ta gerçekleştirilmesi planlanan Sait Faik hikâye dinletisi ileri bir tarihe ertelerken 4 Mart'taki Fatih Erkoç ile Caz Rüzgârı konseri iptal edildi. 

Bu akşam yapılacak 46. Altın Kelebek Ödül Töreni de iptal oldu. 

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bugün yapılacağı planlanan "Yaşar Kemal Anısına" etkinliği de iptal edilenler arasında.

Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlükleri de İdlib şehitleri için sanatsal faaliyetlerine 3 gün ara verdi. AA

Sonraki Haber