İdil Biret belgeseli "Bir Harika Çocuğun Portresi", online erişime açıldı

Türkiye'nin "harika çocuğu" İdil Biret'in hayatını anlatan "İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi" belgeseli, online erişime açıldı. Belgesel, 34. İstanbul Film Festivali'nde seyirciyle buluşmuştu...

Son Güncelleme:

2015'te 34. İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi, koronavirüs günlerinde sanatçının YouTube sayasında erişime açıldı. 

Eytan İpeker'in yönettiği, Yoel Meranda'nın yapımcılığını üstlendiği belgesel, 7 yıllık bir çalışmanın ürünü. 


Belgeselde piyanistin arşivinden çocukluk fotoğrafları, çocukken yazdığı mektuplar, yine çocukken yaptığı bestelerin yanında verdiği röportajlardan sahneler, çeşitli kayıtlar ve konserlerinden kesitler yer alıyor.

İdil Biret'in hayatı ve müzik yolculuğunun anlatıldığı belgeselde ayrıca sanatçının eşi Şefik Büyükyüksel'den besteci ve müzik eğitmeni Nevit Kodallı'ya, Fransız piyanist Remy Stricker'dan Suna Kan'a pek çok isimle yapılmış röportajlar da yer alıyor. 


Beethoven'ın en iyi yorumcularından biri olarak kabul edilen İdil Biret, koronavirüs salgını yüzünden ertelenen 48. İstanbul Müzik Festivali'nde önümüzdeki dönemde açıklanacak bir tarihte "İdil Biret ile 250. Yılında Bir Beethoven Yolculuğu" başlıklı konserde müzikseverlerle buluşacak.

Sonraki Haber